'Tapuda rüşvet operasyonu' haberlerine ilişkin açıklama

'Tapuda rüşvet operasyonu' haberlerine ilişkin açıklama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden "Tapuda rüşvet operasyonu" haberlerine ilişkin açıklama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden, bazı basın ve yayın kuruluşlarında çıkan "Tapuda rüşvet operasyonu" haberlerinde gözaltına alındığı belirtilen kişilerin kurumla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın kuruluşlarında bugün "Tapuda rüşvet operasyonu: 41 gözaltı" başlığıyla haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Söz konusu haberlerde kurumda gözaltına alındığı belirtilen kişilerin kurumla hiçbir bağlantısının olmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, radyodan verdikleri 'Kimliğini getir tapunu götür' reklamıyla ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlarımızı dolandırdığı ifade edilen kişiler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır.

Söz konusu haberlerde gözaltına alındığı ifade edilen kişilerin kurumumuzla veya personelimizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Herhangi bir personelimiz gözaltına alınmadığı gibi personelimize de yöneltilmiş suç unsuru söz konusu değildir."

AA 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.