Tanzanya'da Ramazan, Risale-i Nur ve Filistin haberleri

Tanzanya'da Ramazan, Risale-i Nur ve Filistin haberleri

Ramazan boyunca Türkiyeli hayırseverlerin katkıları ile Afrika'da Tanzanya'ya yardım eli uzandı. Filistin'e dualar edildi.

İSAR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organizasyonu yapılan yardım kampanyası Ramazan boyunca devam ederek hergün 500 fakir ve yardıma muhtaç Tanzanyalıya iftar verildi.

Organizasyon ekibinden Yakup Şahin; "Tanzanya, Afrika kıtasının en garip, en gariban ülkesi uzattığımız bir el onlar için dünyalara bedel" dedi.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tanzanya'daki cami medrese alimleri, talebelerine ve okullara Risale-i Nur eserleri Türkiye'deki Risale-i Nur hizmetleri anlatıldı. Medrese alimleri nurların cidden farklı olduğunu bunun ancak vehbi bir ilimle yazılabileceğini söylediler, nurların tarzının farklı olduğunu kendilerinin ve talebelerinin okumasını temin edeceklerini söylediler. 

"El emin camiinde ramazan boyunca öğlen ve ikindi namazlarından sonra cemaate nurlardan okundu. Türkiye'den hayırseverlerin desteği ile Ramazan ayının başlangıcında Tanzanya'ya geldik. Burada 500 kişilik yardıma muhtaç ve fakir Tanzanyalıya iftar verdik. Bununla beraber 500'e yakın kurban kesimi gerçekleştirdik ve 15 ton pirinci 1500 aileye yardım yaparak ihtiyaç sahibine ulaştırdık. Ramazan boyunca imkânlarımız elverdikçe çeşitli noktalarda su kuyuları açarak burada bir damla suyun ne kadar kıymetli olduğuna bizzat şahit olduk. Öte yandan binlerce yetim ve Kur'an talebesine de yardımlarımızı ulaştırarak onların kalplerine dokunduk. 

"Son olarak bayram namazına çoluk-çocuk katılan Tanzanyalılar terör devleti İsrail'in kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa ve mazlum Filistin halkına yaptığı zulme karşı dualar etti.

foto_galeri-001.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum