Tanzanya'da 'beyaz zürafa' görüldü

Tanzanya'da 'beyaz zürafa' görüldü

Tanzanya'da çok ender olan beyaz zürafa görüldü. Omo adı verilen zürafa için korkulan senaryo, farklı rengi yüzünden avcıların hedefi haline gelmesi.

Afrika 'nın orta-doğu bölgesinde yer alan Tanzanya 'da çok ender olan beyaz zürafa görüldü. 15 ay önce dünyaya gelen zürafa Omo 'nun derisinin beyazlığına albinoluk benzeri kalıtsal bir bozukluk olan leucism sebep oluyor. Omo 'nun farklı rengi yüzünden avcıların hedefi haline gelmesinden korkuluyor.

"DİĞER ZÜRAFALARLA İYİ ANLAŞIYOR"

Omo ilk olarak Vahşi Doğa Enstitüsü kurucusu, aynı zamanda bilim insanı Dr. Derek Lee tarafından Tanzanya 'daki bir ulusal parkta görüldü. Dr. Lee, Omo 'nun diğer zürafalarla iyi anlaştığını söylüyor.

DİĞER ZÜRAFALAR FARKLI GÖRÜNÜŞÜNE ALDIRMIYOR

Gözlemlere göre Omo , her zaman normal renkli zürafalardan oluşan bir sürüyle dolaşıyor. Gruptaki zürafalar ise Omo 'nun farklı görünüşüne aldırmıyor.

AVCILARIN HEDEFİ OLMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Vahşi Doğa Enstitüsü ve ortakları, Omo ve akrabalarının hayatta kalabilme şansını arttırmak için zürafaları koruma üzerine çalışıyor. Bu konuda en büyük mücadeleyi yasa dışı avlanmaya karşı veriyorlar. Çünkü yetişkin zürafalar etleri için sürekli olarak yasa dışı yollardan avlanıyor. Omo için korkulan senaryo ise farklı rengi yüzünden avcıların hedefi haline gelmesi.

Dr. Lee ve arkadaşları, yasa dışı avcıların yanı sıra aslan, sırtlan gibi avcılara yem olmadan bugüne kadar hayatta kalan 15 aylık Omo 'nun uzun bir hayat yaşayıp bir gün kendi yavrularının olmasını umuyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.