Taliban hapishanesine baskın

Taliban hapishanesine baskın

Afganistan’ın güneyindeki Helmand kentinde Afgan güvenlik güçleri tarafından Taliban’a ait bir hapishaneye düzenlenen operasyonda 59 tutuklu serbest bırakıldı.

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Devlet Veziri, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Afgan ordusunun özel harekat ekipleri tarafından, Helmand kentinin Leşker Gah bölgesinde, Taliban’a ait bir hapishaneye baskın düzenlendiğini söyledi.

Baskında serbest bırakılan 59 tutuklunun, 37’sinin asker, 7’sinin polis ve 15’inin sivil olduğunu dile getiren Veziri, operasyon sırasında Afgan güçlerinin ve Taliban militanlarının kayıpları ile ilgili bilgi vermedi.

Afganistan’da uyuşturucu üretimi merkezi olan güneydeki Helmand kenti, Taliban’ın etkin olduğu bir il olarak da biliniyor.

Taliban'ın elinde 4 ilçesi bulunan Helmand kentinde son 3 haftadır Afgan güçleri ve Taliban arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Afgan güçleri, daha önce Taliban tarafından ele geçirilen Helmand kentinin Sangin ilçesini geçen hafta tekrar kontrollerine aldı ancak ilçenin yakınında devam eden şiddetli çatışmalar henüz azalmış değil.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.