Taksiciler ABD'yi protesto etti

Taksiciler ABD'yi protesto etti

İstanbul Taksiciler Odası ABD’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı ekonomik yaptırımları protesto etti. ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan taksiciler adına konuşan oda Başkanı Eyüp Aksu, “ABD 4 yıl önce UBER’i ülkemize sokarak ekonomi savaşını başlat

Amerika Birleşik Devleti’nin (ABD) Brunson krizini bahane ederek Türkiye’ye uyguladığı yaptırımlara tepkiler gelmeye devam ediyor. İstanbul Taksiciler Odası ABD’nin başkonsolosluğu önünde toplanarak ABD başkanı Trump’ı ve yatırımları protesto etti. Konvoy halinde başkonsolosluk önüne gelen yüzlerce taksici “kahrolsun Amerika, kahrolsun Trump, yaptırımlar bizi yıldıramaz, ABD’ye boykot, ABD’ye tokat UBER’i kapat” sloganları attı.

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ
Yüzlerce araçlık konvoyla ABD konsolosluğu önüne gelen taksici esnafı taşıdıkları Türk Bayakları ve dövizlerle ABD’nin uyguladığı yaptırımlara tepki gösterdi. Taksici esnafı adına basın açıklaması yapan oda başkanı Eyüp Aksu, “ABD öncülüğündeki emperyalist güçlerin ülkemize karşı açmış olduğu ekonomik savaşa biz taksiciler olarak karşı çıkıyoruz. Hiç bir gücün bizi yıkmaya gücü yetmeyecektir. ABD’nin ülkemizin bağımsızlığına, parasına ve yarınlarımıza yönelik çirkin saldırılarına tepki olarak taksic esnafı olarak cebimizde asla dolar olmayacak. Olanları da bozdurup milli paramız Türk Lirasına çevirdik” dedi.

SAVAŞ UBER’LE BAŞLADI
Konuşmasına devam eden Eyüp Aksu, ekonomik savaşın 4 yıl önce ABD menşeili UBER uygulamasının Türkiye’ye girmesiyle başladığını söyledi. Aksu, “UBER bir sömürü aracıdır. UBER, global sömürgecilik aracıdır. Bu yapının değirmenine su taşımayın. Devlerimizden talebimiz UBER’in kapatılması yönündedir. Taksici esnafının ekmeğini çalan ülkemize vergi ödemeyen, ekonomik olarak katkısı olmayan ABD menşeili yapının kapatılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum