Taksi ve minibüste nakit para yasak

Taksi ve minibüste nakit para yasak

Ekonomide kayıt dışı ile mücadele kapsamında hem alışveriş hem de ödemelerde nakit para azaltılacak ve artık taksi, minibüs ve halk otobüslerinin ücretleri elektronik ortamda tahsil edilecek.

Ekonomi yönetimi kayıt dışı ile mücadeleyi artırıyor. Bununla hem alışveriş hem de ödemelerde nakit para azaltılacak. Banka kartı, kredi kartı, EFT ve havale gibi ödeme sistemleri yaygınlaştırılacak. Star'ın haberine göre, taksi, minibüs ve halk otobüslerinin ücretleri elektronik ortamda tahsil edileceği için vergi kayıp ve kaçağının da azaltılması hedefleniyor. Elektronik ticaretin izlenmesi konusundaki çalışmalarda devam edecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı verilerinde 2012'de hayata geçirilen ve mükelleflerin kira beyannamelerini vergi dairesine gitmesine gerek kalmadan internetten verebilmesine imkan sağlayan Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' ev sahiplerinin ilgisini çekti.

lUYUMLU MÜKELLEFE ÖDÜL: Vergi Usul Kanunu'ndaki değişiklikler ile mükelleflerin vergi uyum dereceleri belirlenerek uyumlu mükelleflere pozitif ayrımcı uygulama yapılacak.

l64 MİLYAR TL CEZA: 2011-2015 döneminde 252 bin mükellef nezdinde gerçekleştirilen incelemede 32 milyar TL'lik vergi kaybı tespit edilip, 64
milyar TL ceza kesildi.

lKOBİ'LERE 990 MİLYON TL DESTEK: 350 milyon TL ödenek tahsis edilen KOBİ destekleri yeni yıl için katlandı. 64. Hükümet Programı'nda destek tutarı 3 kat artarak 990 milyon liraya çıktı.

lAR-GE'YE 4,6 MİLYAR TL DESTEK: Ar-Ge'ye destek miktarına 4,4 milyar liralık kaynak ayrıldı. TÜBİTAK'ın 2016'da devreden 200 milyon TL tutarındaki ödeneğiyle Ar-Ge harcama kapasitesi 4,6 milyar TL olacak. l


Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.