Tacikistan'daki depremin hasarı büyük

Tacikistan'daki depremin hasarı büyük

Ülkede geçen hafta yaşanan 7,2 şiddetindeki depremin maddi hasarının 3,5 milyon dolar olduğu açıklandı.

Tacikistan'ın doğusunda geçen hafta meydana gelen 7,2 şiddetindeki deprem sonucunda, ülkede 3,5 milyon dolarlık maddi hasarın oluştuğu bildirildi.

Tacikistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, geçen pazartesi Dağlık Bedahşan Özerk Vilayeti'nde yaşanan depremde, 237 evin yıkıldığı, 588 evde ise kısmi hasar olduğu kaydedildi. Açıklamada, deprem sonucunda bölgedeki bazı sosyal tesisler ile altyapı inşaatlarının da belirgin ölçüde zarar gördüğü belirtildi.

Depremden etkilenen 300'den fazla kişinin güvenli bölgeye tahliye edildiği ve kendilerine geçici barınak sağlandığı ifade edilen açıklamada, bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ve ilk belirlemelere göre 3,5 milyon dolarlık hasarın oluştuğu vurgulandı.

Ülkede son günlerde 10'dan fazla küçük çaplı depremin kaydedildiği hatırlatılan açıklamada, bu gece yerel saat ile 01.09'da yine ülkenin doğusunda 4,7 şiddetinde depremin meydana geldiği, depremde ölen veya yaralananın bulunmadığı aktarıldı.

Tacikistan'ın doğusunda geçen pazartesi gündüz saatlerinde 7,2 şiddetinde yaşanan ve çevre ülkelerde de hissedilen depremde 2 kişi hayatını kaybederken, 10'dan fazla kişi de yaralanmıştı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssünün Murghab şehrinin 109 kilometre batısı olduğunu ve 28,7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıklamıştı.


AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.