Taban puanı 511 olan Boğaziçi Üniversitesi'ne 166 puanla girdi!

Taban puanı 511 olan Boğaziçi Üniversitesi'ne 166 puanla girdi!

Barajı geçemeyeceği puanla Boğaziçi Üniversitesi'ne girdi

Geçtiğimiz gün Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümüne 166 puanla giren bir öğrenci ise sosyal medyanın gündemine yerleşti. Söz konusu olayın nasıl yaşandığı merak konusu oldu.

Bundan iki ay önce, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 35 yaşın üzerinde 168 bin 7 kadın adayın başvurduğunu belirtmiş, 1 Ocak 2023 itibarıyla 34 yaşını tamamlamış kadınlardan geçmişte hiç üniversite eğitimi almamış olanlar için üniversitelerde 8 bin 105’i lisans, 12 bin 937si ön lisans olmak üzere toplam 21 bin 42 kontenjan ayrıldığını açıklamıştı.

10Haber'de yer alan habere göre; YÖK Başkanı, bu uygulamayla Türkiye’de fırsat eşitliğine olumlu katkı verdiklerini ve yükseköğretime erişimde belirli bir yaşın üstündeki kadınlara da kolaylık sağladıklarını söyledi.

Bu kontenjan çerçevesinde üniversiteye yerleşen kadınlardan birinin tercihi Boğaziçi Fizik oldu. Bu yıl giren 60 öğrenci sayısaldan 511-533 arasında puan aldı. Okul birincisi kontenjanından giren iki öğrenci 482 ve 496 puan aldı. 35 yaş üstü kadın kontenjanından giren öğrenci 166 puan aldı. İkinci kadın kontenjanına ise başvuru olmadı.

İKİ SENE ÖNCE BARAJI GEÇEMEZDİ

Geçen sene ÖSYM, kritik bir karar alarak üniversiteye giriş sınavındaki baraj sistemini kaldırmıştı. Birçok eğitim sendikası, bu kararın yerleştirmelerdeki haksızlığı artıracağını ve diplomalı işsizliğin artacağını söyleyerek eleştirmişti.

166 puanla Boğaziçi’ne giren bu öğrenci, sınava 2 yıl önce girseydi 180 puanlık baraja takılacağı için en düşük puan isteyen 4 yıllık üniversiteye bile giremeyecekti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum