"Sus"turmayan dergi

"Sus"turmayan dergi

Farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla ortaya çıkan dergi iki ayda bir yayınlanacak

Risale Haber-Yayın hayatına Kasım-Aralık sayısıyla başlayan Sus Dergi, ilk sayısında kapak konusu olarak “sus” kelimesini seçti. Her sayısında bir kelimeden yola çıkılacağının belirtildiği editör yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Edebiyat dünyasına girerken hedefimiz farklı olmaktı. Farklı ve kabul edilebilir olmanın zorluğunun farkındayız. Gayemiz, edebî hazzı, 2. hamur kâğıt üzerinde okuyucuya tattırabilmek ve bunun yanında hakikat üzere bir misyonun parçası olabilmekti.”

Marmara, Dumlupınar, Boğaziçi, İstanbul, İstanbul Teknik ve Gazi Üniversiteleri gibi farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla ortaya çıkan dergi iki ayda bir yayınlanacak. Farklı üniversitelerden katılımın görüldüğü dergi kadrosunda endüstri mühendisliğinden Türkçe öğretmenliğine, felsefeden iç mimarlığa kadar muhtelif fakültelerden öğrenciler yer almakta. Ayrıca derginin ilk sayısının muhtevası zenginliği ile dikkat çekiyor. İnceleme’de Emel Aydın’ın kaleme aldığı “Pusların ardına gizlenmiş bir dünya”da İhsan Oktay Anar’ın Puslu Kıtalar Atlası’nı ve Pauolo Coelho’nun Simyacı’sını karşılaştırmış. Denemede, Umut Yavuz’un kapak konusu -sus- ile ilgili olarak “Susacağız” başlıklı yazısı dikkate değer. Şiirde ise Önder Yılmaz’ın “kar körü” adlı yazısı okuru imgeler içinde bir serüvene dâvet ediyor. Ayırca Hüseyin Yılmaz darbeyi ve darbecileri faş ediyor. Bilgi için: www.susdergi.net.tc