Susam sokağında ırkçılık tartışması... Tepkiler çığ gibi büyüyor

Susam sokağında ırkçılık tartışması... Tepkiler çığ gibi büyüyor

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Susam Sokağı temalı eğlence merkezinde siyahi çocuklara yapılan ırkçılık görüntülendi

Susam Sokağı adlı televizyon programındaki Rosita karakterinin kostümünü giyen bir kişi, halkla selamlaştığı sırada kendisini sevinçle bekleyen iki siyahi kız çocuğunu görmezden geldi. O anları cep telefonuna kaydeden anne, olayı sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.

6 yaşlarındaki iki kız çocuğunu susam sokağı temalı eğlence parkına götüren bir anne, geçit töreni esnasında kızlarını siyahi oldukları gerekçesiyle görmezden gelen Rosita karakterini kayda alarak sosyal medyaya yükledi. Kısa sürede tepkilerin odağı haline gelen video, ABD'deki ırkçılığın ne boyutlarda olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Geçit töreni esnasında Rosita kostümünü giyen karakterin izleyicilerle selamlaşırken sıra siyahi iki kız çocuğuna geldiğinde "hayır" anlamında başını salladığı görülüyor.

Büyük tartışma yaratan olayla ilgili birçok gösteri düzenlendi. Yapılan ırkçılığı kınadıklarını belirten aktivistler, bu yaşlarda ırkçılığa maruz kalan çocukların ileride psikolojik travmalara neden olabileceği vurgusunu yaptı.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.