Suruç'taki vahşetin failleri 'insanlığa' saldırdı

Suruç'taki vahşetin failleri 'insanlığa' saldırdı

Görmez, Suruç'ta yaşanan katliamı kınadı...

Risale Haber - Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez dün Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısında ölen insanlar için kınama mesajı yayınladı.

Görmez, sosyal medya micro blog sitesi  twitter'da resmi hesabı üzerinden yayınlanan mesaj şöyle:

Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısı millet olarak hepimizi derin bir elem ve üzüntüye gark etmiştir. Hunharca saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Suçsuz yere bir insan öldürmenin bütün insanlığı öldürmek olduğu, Yüce dinimiz İslam’ın en temel insan hakkı prensibidir. Ramazanın rahmet iklimi ve bayram sevincinin gölgesi henüz üzerimizdeyken bu vahşetin işlenmiş olması, bu vahşeti işleyen şer güçlerin bir kez daha herhangi bir din, inanç, ahlak ve değer tanımadıklarını ortaya koymuştur. Bu eylemler insanlığı hedef almakta, ortak değer ve idealler etrafında kurumsallaşan huzur ve barış arayışını da tehdit etmektedir.

Çatışmayı körüklemekten, insanları katletmekten ve insanların kalbine korku salmaktan medet umanların başarı elde etmeleri mümkün değildir. Halkımızın birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok daha bağlı kalacağına inanıyor, bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.