Suriyelilerin yaşam mücadelesi

Suriyelilerin yaşam mücadelesi

Suriye’deki iş savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve kamp dışında çadırlarda yaşayan Suriyeli mültecileri, kış mevsiminde zor günler bekliyor.

Kahta'da kiralık ev bulamayan Suriyeli mülteciler, harabe halinde olan kapısı, penceresi, elektriği ve suyu bulunmayan binalarda veya çadırlarda soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Adıyaman'ın Kahta ilçesine yerleşen bazı Suriyeli mültecilerin düştükleri zor durum yürekleri burkuyor. Kiralık ev bulamadıkları için harabe evlerde ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecileri, soğuk kış günlerinde zor günler bekliyor.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde terk edilmiş bir inşaatın bahçesine çadır kuran yaklaşık 40 Suriyeli mülteci burada yaşıyor. Elektriği, gazı ve suyu olmayan bu çadırlarla çöplerden topladıkları kağıt parçaları ile hem ısınmaya çalışıyor hem de yemek yapmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda çevredeki çeşmelerden ve mahalle halkından kaplarla aldıkları suyu sobanın üzerinde ısıtarak banyo ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar.
Türkmen olan Muhammed İsa, “Ben Türkmenim, Suriye’den buraya geldik. Burada çadırda kalıyoruz. Çok üşüyoruz. Ne bir soba var ne de ısınacak başka bir şey. Bizim çocuklarımız burada çadırlarda soğuktan ölmek üzere. Ekmek yok, yağ yok. Soğuklar geldi. Yağmur yağıyor, kar geliyor. Gece çok soğuk oluyor. O kadar üşüyoruz ki uyuyamıyoruz. Çocuklarımız hasta oluyorlar. Devletten yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Suriye'nin Rakka kentinden Adıyaman'ın Kahta ilçesine geldiğini belirten Hamido Heci Feyze, sığınacak bir eve ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.