Suriyelilerin inşaatlardaki yaşam mücadelesi

Suriyelilerin inşaatlardaki yaşam mücadelesi

Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacıların bazıları kapı ve penceresi olmayan inşaat halindeki binalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli sığınmacılardan bazıları, inşaat halindeki binalarda yaşamlarını sürdürüyor.

Şanlıurfa'daki Suriyelilerin önemli bir bölümü, kendi imkanlarıyla ya da hayırseverlerin destekleriyle kiraladıkları evlerde ve kamplarda barınıyor. Kimi sığınmacılar ise kenar mahallelerde inşaat halindeki binalarda kalıyor. İnşaatlardaki kapı ve pencereleri bez ve naylonlarla kapatan Suriyelilerin durumu ise yürek burkuyor. 

Suriyeli Ömer Haydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce Halep'teki saldırılarda evlerinin yıkıldığını ve oğlunun da yaşamını yitirdiğini söyledi. Bunun üzerine eşi, çocukları ve hamile geliniyle Türkiye'ye sığındıklarını anlatan Haydar, şöyle konuştu:

"Baba olmaya hazırlanan oğlumun vefatından dolayı büyük bir üzüntü yaşadık. Saldırılar artınca Türkiye'ye sığındık ve Şanlıurfa'da halen yaşadığımız bu boş eve yerleştik. Yaklaşık 3 yıldır bu binada yaşıyoruz. Gelinimin de burada üçüz bebeği oldu. Onların bir gülümsemesi bize tüm sıkıntılarımızı unutturmaya yetiyor."

Haydar, kış mevsiminde yaşantılarının daha da zorlaştığını, çevreden topladıkları çöpleri yakarak ısınmaya çalıştıklarını kaydetti.

Emine Cabir de savaşta 2 oğlunun öldüğünü eşinin ise felç kaldığını belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.