Suriyelilerin çetin kışla mücadelesi

Suriyelilerin çetin kışla mücadelesi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ağrı'ya gelen Suriyeliler, kış şartlarının etkisini artırmasıyla günlük yaşamlarında daha fazla zorluk çekmeye başladı.

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan akraba üç ailenin 13 ferdi, Ağrı'da kiraladıkları harabe bir evde hem soğukla hem de yoklukla mücadele ediyor.

Kış şartlarının etkisini hissettirmeye başlamasıyla zor durumda kalan Suriyeli aileler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Aile fertlerinden 48 yaşındaki Kamal Hadur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 ay önce savaştan kaçıp çocuklarıyla Ağrı'ya sığındıklarını söyledi.

Havaların soğumasıyla büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Hadur, "Hiçbir şeyimiz yok. Mağduruz, borçlarımız var ve ekmek alacak paramız dahi yok. Özellikle geceleri çok soğuk oluyor. Yakacak ihtiyacımız çok fazla" dedi.

Suriye'deki savaşta yaralandığını da anlatan Hadur, şöyle konuştu:

"Suriye'deki akrabalarımın bir kısmı vefat etti. Diğer akrabalarımdan haberim yok. Savaşta ben de karnımdan yaralandım. Gözümüzün önünde evlerimizi yerle bir ettiler. Bizim gibi binlerce kişi evini, yuvasını terk etti. Çok kötü bir durum. Bu soğuk kış gününde hayırseverler bize yardım etsinler. Çocuklarımıza soğuktan korunmaları için giysi ve ayakkabı istiyoruz."

Havaların soğumasıyla sıkıntılarının arttığını ifade eden Fatuta Hadur da "Suriye'den ev eşyası getiremedik. Evimizde hiçbir şey yok. Battaniyeler ile ısınmaya çalışıyoruz. Evin tavanı damlıyor. İş yok, erkekler çalışmıyor. Perişan halde evde oturmuşuz. Ne ekmek var, ne de yiyecek bir şeyler. Hava gittikçe soğuyor. Evdekilerin çoğu çocuk ve çocukların kışlık elbiseleri, ayakkabıları bile yok" diye konuştu.


AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.