'Suriyelilere kapıları kapatmak değerlerimize ihanettir

'Suriyelilere kapıları kapatmak değerlerimize ihanettir

'ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, "Bu insanların yüzüne kapıları kapatmak değerlerimize ihanettir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, bazı eyaletlerin Suriyeli mülteci kabul etmeyeceklerini açıklamasına ilişkin soruları yanıtladı.

Toner, birkaç ay önce Beyaz Saray'ın 1 Ekim'de başlayan mali yılda ülkeye kabul edilecek Suriyelilerin sayısının 10 bin olarak belirlemesi konusunda bir değişiklik bulunmadığını belirtti.

Toner, Suriyeli mültecileri reddetmeyeceklerini fakat sıkı güvenlik önlemlerinden geçireceklerini ifade ederek, "Mültecilerin çok büyük bir bölümü Suriye'den veya bölgeden tam da cuma günü Paris'de yaşananın benzeri şiddet olaylarından kaçıyorlar. Bu insanların yüzüne kapıları kapatmak değerlerimize ihanet etmektir" dedi.

Toner, Paris'teki terör saldırılarının ardından ABD'nin llinois, Ohio, Florida, North Carolina, New Hampshire, Arizona, Indiana, Massachusetts, Louisiana, Michigan, Alabama, Texas, Georgia, Maine, Mississippi ve Arkansas eyaletlerinin artık Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceklerini açıklamasıyla ilgili, "Avukatlarımız şu anda bu konuda incelemelerde bulunuyor" dedi. 

"Türkiye DAİŞ'e karşı ön saflarda savaşan bir ülke"

Toner, DAİŞ'e karşı yürütülen ortak mücadelede Türkiye'nin rolü üzerine soruları da yanıtladı. Toner, şunları kaydetti:

 "Türkiye ile sınırlarını korumasının yolları üzerine diyalog halindeyiz. Daha önce de bahsettiğim gibi Türkiye bir Suriyeli sığınmacı akınını kabul etmiştir ve dört yıldır Suriye iç savaşında şiddet olayları başladığından beri buna maruz kalmaktadır. Türkiye DAİŞ'e karşı ön saflarda savaşan bir ülkedir. Türkiye'nin çok yetenekli bir müttefik olduğuna inanıyoruz. DAİŞ bizlere olduğu kadar Türkiye için de tehlikedir."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.