Suriyeliler konut fiyatlarını yükseltti

Suriyeliler konut fiyatlarını yükseltti

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriyeliler, kentte kiralık ve satılık konut fiyatlarını aşırı yükseltti.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Suriyeliler nedeniyle evlere ilginin aşırı derecede artmasını fırsat bilen yeni tür rantçılar türediğini belirterek, "Bu dolandırıcılar, normal fiyata kiraladıkları evleri fahiş fiyata Suriyelilere kiralıyorlar. Mersin bu zamana kadar görmediği bir emlak kriziyle karşı karşıya kaldı" dedi.

Emlakçılar Odası Başkanı Madenli, bir zamanlar 'ucuz emlak kenti' olarak bilinen Mersin'de son dönemde hem kiralık hem de satılık evlerin fiyatlarındaki aşırı yükselmenin nedenlerini İHA muhabirine anlattı. Kentte kiralık ve satılık konut fiyatlarının aşırı yükseldiğini, bunun en büyük sebebinin de Mersin'e gelen Suriyeliler olduğunu söyleyen Madenli, "Mersin'de konut fiyatlarının artmasının sebebi Suriyelilerin buraya gelmesidir. Evlere olan yoğun ilgi beraberinde dolandırıcılığı da getirdi. Dolandırıcılar, normal fiyata kiraladıkları evleri fahiş fiyata Suriyelilere kiralıyorlar. Mersin bu zamana kadar görmediği bir emlak kriziyle karşı karşıya kaldı" dedi.

"MERSİN'DE YAKLAŞIK 300 TANE KİRALIK EV KALDI"

Ev sahiplerinin de evlerini kötü kullandığı gerekçesiyle Suriyelilerden şikayetçi olduğunu dile getiren Madenli, Mersin'de yaklaşık 300 tane kiralık ev kaldığını öne sürerek, "Özellikle önümüzdeki dönem üniversite eğitimi için şehrimize gelecek öğrencilerin aceleci davranması gerekiyor. Aksi takdirde kiralık ev bulmak onlar için çok zor olacak" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Mersin'deki yeni yapılaşma projeleri hakkında bilgi veren Madenli, "Mersin'de tuhaf bir yapılaşma gerçekleşiyor. Yeni konut inşaatları Göçmen'den Mersin'in kuzeyine doğru gerçekleşiyor. Sıfır inşaatların o bölgelere yapılması ev fiyatlarını alabildiğine yükseltti. İkinci el konut talep edenler Güneykent, Yeni Mahalle, Pozcu ve Göçmen semtlerine yöneliyor" şeklinde konuştu.
Mersin'de kiralık ev fiyatlarının çok yüksek olmasının, insanları ev alıp kiralama yöntemine ittiğini de aktaran Madenli, bundan dolayı birçok kişinin Güneykent Mahallesi ve Yeni Mahalle bölgelerinden ev alarak kiraladıklarını sözlerine ekledi.

İHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.