Suriyeliler için ‘Görmezden Gelmeyin’ kampanyası başladı

Suriyeliler için ‘Görmezden Gelmeyin’ kampanyası başladı

Kızılay, Suriyeliler için ‘Görmezden Gelmeyin’ adlı yardım kampanyası başlattı.

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Türk milletinden tekrar yardım talep ediyoruz” derken Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu da “Biz, dara düşünenin mutlaka yanında oluruz” diyerek kampanyaya destek verdi. 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Mart 2011 tarihinden itibaren savaştan kaçan Suriyelilerin Türkiye’ye sığındığına dikkat çekerek şu anda 250 bini mülteci kamplarında olmak üzere ülkede 2 milyon 190 bin Suriyeli mültecinin yaşadığını ifade etti. Süreç içerisinde 4 milyon 700 bin Suriyelinin farklı ülkelere gitmek durumunda kaldığını kaydeden Akar, yaklaşan ağır kış şartlarına vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün yeniden oluşturduğumuz kampanya vasıtasıyla mevsimin kış olması, yaşam şartlarının özellikle yerlerinden edinmiş olan insanların karşılaştığı yaşam şartların son derece ağırlaştırılmış olması hasebiyle Türk milletinden tekrar yardım talep ediyoruz. Yardımlar, ayni ve nakdi bazda yapılabileceği gibi banka ve SMS hesaplarımıza yapılabilir. 2868 numaralı SMS hattımıza Suriye yazılıp bir SMS atıldığı takdirde buradaki kardeşlerimize 10 TL’lık yardım edilmiş olunuyor. 10 TL üst üste gelip çoğaldığı zaman milyarları bulur ve oradaki kardeşlerimizin yaralarına bir deva olur.” 

Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu ise “Bizim inancımıza göre Adem ve Havva’nın çocuklarıyız. Hepimiz aslında akrabayız. Bizim dinimiz der ki; 'Akrabaya yardım edin' , 'Komşunuz aç yatarken siz sakın tok yatmayın' İşte bütün bu anlayışlar bizim milletimizi diğergam kılmıştır. Biz, dara düşünenin mutlaka yanında oluruz.” dedi.

Başlatılan yardım kampanyasının duyuru toplantısına çok az sayıda basın mensubunun katıldığını gören Topçu, basına sitem eden sözler söylerken Suriyeli mülteciler için ‘muhacir kardeşlerimiz’ tabirini kullandı. Türk Kızılayı’nın Suriyeliler için ‘Görmezden Gelmeyin’ adlı yardım kampanyasına Hak-İş, Memur-Sen ve Tark-İş gibi konfederasyonlar da destek olacaklarını bildirdi.

Basın toplantısının sonunda Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu’ya kampanyaya yaptığı 50 bin dolarlık başlangıç bağışından dolayı bir hediye takdim edildi.

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.