Suriyeliler için 'acil un' çağrısı

Suriyeliler için 'acil un' çağrısı

İHH Kilis Koordinasyon Merkezi'nden, Suriye'deki insanlara ekmek ulaştırmak için acilen una ihtiyaç duyulduğu, aksi halde pek çok Suriyelinin açlıktan yaşamını yitirebileceği bildirildi.

İç savaş nedeniyle kısıtlı imkanlarla yapılan tarımsal üretimin ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğu Suriye'de ciddi şekilde un sıkıntısı yaşanıyor. Un ve ekmeğin büyük bölümünün Türkiye'den karşılandığı, çok az sayıda fırının faaliyet gösterdiği ülkede, ekmek fiyatları sürekli artıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinasyon Merkezi Yetim Birimi Sorumlusu Hikmet Şölen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de acil un desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yaklaşık 1,5 aydır Halep ve kırsal bölgelerindeki mağdur Suriye halkına ekmek ulaştırmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten Şölen, "Kilis'teki fabrikamızda günlük 100 bin ekmek üretme kapasitemiz var ancak yaşanan un sıkıntısı nedeniyle ekmek üretimimiz her geçen gün azalıyor. Suriye'deki 9 fırınımızda da un sıkıntısı nedeniyle yeterli sayıda ekmek üretilemiyor. Bağışçılarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kırsal bölgelerdeki 60 bine yakın kişiye yardım ulaştırdıklarını aktaran Şölen, ayrıca Suriye tarafındaki kamplarda barınan yaklaşık 50 bin kişinin tüm ihtiyaçlarının da İHH tarafından karşılandığını kaydetti.

Bombalar altında yaşam mücadelesi veren halkın bir yandan da açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Şölen, "Suriyeli kardeşlerimize bir an önce yardım elimizi uzatmamız gerekiyor. Aksi halde çok sayıda kişi açlıktan hayatını kaybedebilir" dedi.

Şölen, Suriyelilerin un sıkıntısının yanı sıra yaklaşan kış aylarında ısınma problemi yaşadıklarını da söyledi.

İHH olarak Suriyelilerin yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek amacıyla "2016 Kış Projesi"ni başlattıklarını vurgulayan Şölen, "Proje kapsamında gıda kolileri, çocuk ve kadınlara özel paketler ve temizlik malzemelerinden oluşan koliler hazırlanıyor. Soğukta bir insanın ihtiyaç duyacağı giyecek ve yiyecek adına ne varsa tümünü karşılayacağız" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.