Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor

Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor

İç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, bayramı ülkelerinde geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Suriye'ye gitti.

Savaştan kaçarak geldikleri Türkiye'nin çeşitli kentlerinde kalan ve yakınlarıyla bayramlaşmak amacıyla ülkelerine geçmek isteyen Suriyeli sığınmacılar, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu. Sınır kapısındaki görevliler tarafından işlemleri yapılan çok sayıda Suriyeli, Kurban Bayramı'nı kendi topraklarında geçirmek için ülkesine gitti. Geçen mart ayından bu yana gelişlere kapalı olan Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen pasaportu bulunan veya kamplarda AFAD tanıtım kartı ile kalan Suriyeliler, burada işlemlerini yaptırdıktan sonra ülkesine gitti.

Şu ana kadar 5 bine yakın sığınmacının ülkesine geçtiği öğrenilirken, Suriyelilerin geçişine bayram sonuna kadar izin verileceği belirtildi. Bayramı ülkelerinde geçirecek olan Suriyelilerin, bayramdan sonra yeniden Türkiye'ye dönecekleri bildirildi. Öte yandan ülkesine gitmek için Suriyelilerin yoğunluk oluşturduğu Öncüpınar Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerinin de önlem aldığı görüldü.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.