Suriyeli Yusuf'un protez hayali gerçek oldu

Suriyeli Yusuf'un protez hayali gerçek oldu

Halep kentinde 4 yıl önce dedesini ve 2 kardeşini kaybettiği bombardımanda sol bacağı diz üzerinden kopan 13 yaşındaki Yusuf Bedevi Muhaffeş'in protez hayali, Bursa'da gerçeğe dönüştü.

Suriye'nin Halep kentinde 4 yıl önce dedesini ve 2 kardeşini kaybettiği bombardımanda sol bacağı diz üzerinden kopan 13 yaşındaki Yusuf Bedevi Muhaffeşprotez bacağa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yaklaşık 4 yıl önce Halep'te dedesi ve 2 kardeşiyle bir akrabasının evinden dönen Muhaffeş, otomobile binmek üzereyken yakınlarındaki bir aracın üzerine füze düştü. Saldırıda dedesi ve 2 kardeşini kaybeden Yusuf Bedevi Muhaffeş'in sol bacağı diz üzerinden koptu, sağ bacağında ise kalıcı hasar oluştu. Daha sonra anne, baba ve ağabeyi ile Türkiye'ye gelen Muhaffeş, bir süre Hatay'da tedavi gördükten sonra Bursa'ya yerleşti.

Yusuf Bedevi Muhaffeş'in Bursa'da yaklaşık bir ay önce göçmenlere yönelik bir toplantıda protez bacak isteğini dile getirmesinin ardından Uluslararası Doktorlar Derneği Bursa Temsilcisi Dr. Lütfi Çiftçi ile irtibat kuruldu.

Girişimlerin sonucunda Muhaffeş, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kuveyt Zekat House ve Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) tarafından savaş yaralanmaları sonucu sakat kalarak ortez protez ihtiyacı duyan hastaları tedavi etmek amacıyla kurulan Yüksek Teknoloji Protez Ortez Merkezi aracılığıyla protez bacağa kavuştu.

"Artık oyun oynayabiliyorum"

Yusuf Bedevi Muhaffeş, "Tedavi sürecimde desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bursa Valisi İzzettin Küçük olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. Şimdi protez bacağıma kavuştum. Elhamdülillah çok rahatım ve mutluyum, artık oyun oynayabiliyorum." dedi.

Baba Usame Bedevi Muhaffeş ise oğlunun hayalinin gerçeğe dönüşmesinden mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Oğlum protezine kavuştu, çok mutluyum. Yürüyen çocukları görünce çok duygulu anlar yaşıyordum. Artık benim çocuğum da yürüyor ve ben çok sevinçliyim." diye konuştu.

"Tedavisini AID ve İHH üstlendi"

AID Bursa Temsilcisi Dr. Lütfi Çiftçi ise İHH İnsani Yardım Vakfının, dünyanın herhangi bir yerinde çeşitli sebeplerden mağdur olmuş tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlalini önlemek üzere 5 kıtada 135 ülkeye yayılmış bir hayır köprüsü olduğunu söyledi.

Ortez protez ihtiyacı duyan hastaları tedavi etmek amacıyla İstanbul, Şanlıurfa ve Hatay'da Yüksek Teknoloji Protez Ortez Merkezi kurulduğunu vurgulayan Dr. Çiftçi, "Yusuf da bu merkezimizin imkanlarından yararlandı. Tedavisini üstlendik. İstanbul'daki merkezimizle irtibata geçtik. Tüm tedavi süreçlerini AID ve İHH üstlendi." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.