Suriyeli yetimler: Annem ve babam cennette bizi bekliyor

Suriyeli yetimler: Annem ve babam cennette bizi bekliyor

Suriye’nin Halep ilinin kuzey kırsalında, Beşşar Esed rejiminin hava saldırılarında ailelerini kaybeden Muhittin ve Nada kardeşler küçük yaşlarına rağmen acılarını unutarak hayata tutunmaya çalışıyor.

Halep'e bağlı Urum el-Kübra beldesine 18 Nisan’da rejim tarafından düzenlenen saldırıda 9 yaşındaki Muhiddin ve 8 yaşındaki Nada, anne, baba, nine ve iki kardeşlerini yitirdi.

Saldırıların hemen ardından olay yerine intikal eden sivil savunma ekipleri yerle bir olan evin enkazından Muhittin ve Nada'yı yaralı olarak kurtarmayı başardı. Muhittin başından ağır yaralanırken, Nada ise hafif yaralı olarak kurtuldu.

Amcalarının evinde yaşamaya başlayan yetimlerin kuzeni Osman Derviş, AA muhabirine Muhittin'in zorlu tedavi günleri geçirdiğini ve durumunun kritik olduğunu anlattı.

Kuzeninin kafatasında halen 2 kırık bulunduğunu ve beyninin zarar gördüğünü belirten Derviş, Muhittin'in ayağında da 2 kırık olduğunu ifade etti. Derviş, Nada'nın sağlık durumunun ise daha iyi olduğunu söyledi.

"Annem ve babam cennette bizi bekliyor"

Saldırı anında neler yaşandığı sorusu üzerine gözlerinde yaralı yüzüne yaşlar süzülen Nada, "Uçak geldi, vurdu, sonra ben dışarı çıktım. Ambulanslarla bizi hastaneye götürdüler." dedi.

"Annem ve babam cennette bizi bekliyor." ifadesini kullanan Nada, saldırıdan önce okula gittiğini ama kitaplarının yıkılan evin enkazı altında kaldığını belirtti. Nada, abisi Muhittin’in de iyileşmesiyle birlikte okula gitmek istediklerini dile getirdi.

Osman Derviş, saldırı anlarını şöyle anlattı:

“Bir patlama sesi duyarak olay yerine koştum. Vurulan ev amcamın eviydi. Olayın hemen ardından sivil savunma ekipleri geldi. Ekipler kurtarma çalışmalarında Muhittin’i canlı olarak kurtardı."

Ağır yaralı olarak kurtulan Muhittin’i hastaneye kaldırdıklarını ifade eden Derviş, iki çocuğu hariç amcasının bütün ailesinin hayatını kaybettiğini söyledi. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.