Suriyeli vatandaşlar için Suriyeli hekim dönemi

Suriyeli vatandaşlar için Suriyeli hekim dönemi

Sağlık Bakanlığı, Suriyeli mültecilerin sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanabilmeleri için çalışma başlattı. Suriyeli vatandaşlar için kurulacak Aile Sağlık Merkezlerinde hastaların dilinden anlayacak Suriyeli doktorlar görev yapacak.

Suriye'de 5 yıldan beri devam iç savaştan kaçan mültecilere sahip çıkan Türkiye, Suriyelilerin sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanabilmeleri için çalışma başlattı. Suriyelilere çalışma izni verilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı Suriyeli hastaların yüzünü güldürecek bir çalışma yürütüyor. Düzenlemeyle birlikte mültecilerin yoğun olarak bulunduğu illere aile sağlık merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde Suriyeli doktor ve hemşireler görev yapacak. Halen üzerinde çalışılan sistem sayesinde Suriyeliler tedavi hizmetlerine daha kolay erişebilecekler ve hastalıklarını anlatabilecekleri, aynı dilde konuşabildikleri doktor ve hemşirelerle muhatap olacaklar.

EN YOĞUN İLLERE KURULACAK

Türkiye'de bulunan 2,5 milyon üzerindeki Suriyeli vatandaşa sağlık hizmeti sunulacak olan aile sağlık merkezleri, ilk olarak Gaziantep, Hatay, Kilis, Şanlıurfa illerinde kurulacak. Merkezlerin daha sonra İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere de kurulması planlanıyor. Suriyeliler bugüne kadar çok sayıda sağlık hizmetinden faydalandı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Suriyeli mültecilere, hastanelerde bugüne kadar 10 milyon kez poliklinik tedavisi hizmeti sağlandı. 420 bin Suriyeli hasta yatarak tedavi gördü. 70 bin Suriyeli doğum yaptı.

SURİYELİ DOKTORA İZİN

Suriyelilere çalışma hakkı getiren düzenlemenin ardından Türkiye'nin doktor açığını Suriyeli doktor istihdamıyla kapatılması üzerinde de çalışılıyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla Suriyeli doktorlar ileride ihtiyaç duyulan diğer hastaneler de görevlendirilebilecek. Sağlık Bakanlığı, Suriyeli doktor ve hemşirelerin tespiti üzerinde çalışırken, sisteme dahil olmak isteyen doktor ve hemşireler kayıt altına alınacak...

Yeni Şafak - Yasemin Arslan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum