Suriyeli sığınmacılar, rejimin saldırılarına tepki gösterdi

Suriyeli sığınmacılar, rejimin saldırılarına tepki gösterdi

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli sığınmacılar, Esed rejiminin Rus jetlerinin desteğiyle Suriye'deki saldırılarına tepki gösterdi.

Çadırkent Sakinlerinden Selman Mendo, Rus jetlerinin tek hedefinin başka unsurlar olmadığını, kendilerine muhalif olan herkesi katletmek olduğunu ileri sürdü.

Rusya'nın Esed'i destekleyerek Suriye'de bombardımanlarda binlerce insanın yaşamını yitirdiğini ifade eden Mendo, şöyle devam etti:

"Rusya'nın Esed'i destekleyerek yapmış olduğu katliamları desteklemiyoruz. Biz Lavrov ve Putin'den bir şey istemiyoruz. O Esed ile işbirliği yaparak tüm Suriye halkına savaş açtı. Şu anda Suriye'de sadece 5 milyon insan yaşamaktadır. Bu bizi yok etme projesidir. Onun için Rusya'nın Suriye'de bulunmasına hiç bir zaman sıcak bakmıyoruz. Onları dışlıyoruz ve istemiyoruz."

"Türkiye'ye yerleşmek için gelmedik"

Çadırkent öğretmenlerinden Nesrin Zarzuri de savaş bölgesinden her türlü zorlukları atlatarak eşiyle Türkiye'ye sığındıklarını söyledi. Zarzuri, şunları kaydetti:

"Biz savaş bölgesinden Türkiye'ye kaçtık. İki çocuğum burada dünyaya geldi. Suriye'yi hiç bilmezler. Tek temennimiz Suriye'nin tekrar düzelmesi ve evimize, topraklarımıza dönmemiz. Buraya kalıcı bir şekilde yerleşmeye gelmedik. Savaş biter bitmez evimize geri döneceğiz. Türkiye'nin bize yapmış olduğu iyilikten dolayı teşekkür ediyoruz."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.