Suriyeli sığınmacılar kışa hazırlanıyor

Suriyeli sığınmacılar kışa hazırlanıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyelileri kış hazırlıkları telaşı sardı.

Kimi günübirlik işlerde çalışarak kimi ise hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaçlarını gideren Suriyeliler, kendi imkanlarıyla kiraladıkları derme çatma evlerini soğuk kış günlerine hazırlamanın gayretinde. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çoğu harabe ve tahta çatılı evlerde kalabilen aileler, soğuk kış günlerinde yuvalarını ısıtabilmek için çaba gösteriyor.

Yaklaşık 3 yıldır Yayladağı'nda kaldığını anlatan Murad Ablak (69), AA muhabirine, eşi, 2 çocuğu ve 4 torunuyla iki odalı evde hayata tutunmaya çalıştıklarını söyledi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle, uzun süredir kullanılmayan bir eve yerleştiklerini belirten Ablak, ''Evi aldığımızda yaz günleriydi. Deliği, akan yerlerini pek sormadık. Havalar soğudu ve çocuklar üşümeye başladı. Evimizin yağmur geçiren yerlerini tamir etmeye çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmur odanın içine birikti. Bunu önlemeye çalışıyoruz. Evimizde halı ve battaniye de yok. Bizim gibi birçok Suriyelinin durumu aynı. Yine de halimize çok şükür. Bize ellerinden geleni yapan Türk komşularımızdan Allah razı olsun'' diye konuştu.
Bayırbucak Türkmen bölgesinden kaçarak 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan Muhammed Yusuf da soğuk kış günlerinin nasıl geçeceğinin telaşında. 

Geçen kış çocuklarının hastalıktan kurtulmadığını ifade eden Yusuf, kış için şimdiden ailesiyle çalı ve odun toplamaya çalıştığını söyledi.

Kaymakamlık tarafından verilen kömür sayesinde evlerinin ısındığını belirten Yusuf, kış öncesi evinin çatısındaki akan yerleri onarmaya çalıştığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.