Suriyeli sığınmacılar çadır kentte!
Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan 252 Suriyeli'nin çadır kente nakil işlemleri başladı
Türkiye'ye sığınan 252 Suriyeli, geniş güvenlik önlemleri altında 29 Nisan Cuma günü akşamından bu yana kaldıkları Fehmi Dinçer Kapalı Spor Salonu'ndan Eski Tekel binası bahçesinde hazırlanan çadır kente götürülmeye başlandı.
29 Nisan Cuma günü akşam saatlerinde Hatay'ın Yayladağı sınırına gelerek sığınma talebinde bulunan 252 Suriyeli o günden beri Yayladağı Fehmi Dinçer Kapalı Spor Salonunda kalıyorlardı.
Dün erken saatlerde Yayladağı Eski Tekel Binası'nda Kızılay tarafından kurulmaya başlanan Çadır Kent gece yarısında tamamlandı. Sabaha karşı elektrik ve su aksamındaki pürüzlerin giderilmesiyle beraber Suriyelilerin çadır kente nakil işlemleri de başladı.
Otobüsler ve minibüslere bindirilen Suriyeliler, kendileri için hazırlanan, içerisinde tulumlar ve battaniyelerin bulunduğu Kızılay çadırlarına yerleştirildi. Fehmi Dinçer Kapalı Spor Salonu'ndan yapılan nakil sırasında basın mensuplarına görüntü alma izni verilmedi.
HaberTürk
