Suriyeli şehitlerin çocuklarına eğitim fırsatı

Suriyeli şehitlerin çocuklarına eğitim fırsatı

Dünya Şehit Çocukları Vakfının Hatay'da açtığı Dünya Şehit Çocukları Okulunda, yeni eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 600 öğrenci ders başı yapacak.

Okul Müdürü Emine Köse, yaptığı açıklamada, vakıflarının Suriye'de yaşanan iç savaşta babaları ölen ve aileleriyle Türkiye'ye sığınan yetimlere el uzatmaya devam ettiğini belirtti. Köse, vakıf bünyesinde 2 yıl önce açılan okullarında Suriyeli çocukların savaş nedeniyle yarım kalan eğitimlerini sürdürme imkanı bulduğunu kaydetti.

Öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının vakıf tarafından karşılandığını ifade eden Köse, şöyle devam etti:

''Dünya Şehit Çocukları Vakfımızın Antakya'da açtığı okulumuzda bu yıl yaklaşık 600 Suriyeli çocuk eğitim görecek. 2,5 dönüm arazi üzerine kurulu okulumuzda 35 öğretmen ve 10 hizmetli görev alacak. Öğrencilerimize Türkçe'nin yanı sıra Arapça, İngilizce, fen, matematik ve din dersleri verilecek. 28 Eylül'de eğitime başlayacak okulumuzda ana sınıfından dokuzuncu sınıfa kadar öğrencimiz eğitim alacaktır. Öğrencilerimizin, kitap, kırtasiye, formaları ve servisleri vakfımız tarafından karşılanmakta.''

Köse, okulda eğitim gören yetim çocukların tamamına burs vereceklerini ve bunun yanı sıra ailelerine de ihtiyaçları noktasında yardımda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.