Suriyeli Mümannet şifayı Türkiye'de arıyor

Suriyeli Mümannet şifayı Türkiye'de arıyor

Böbrek yetmezliği bulunan 6 yaşındaki Suriyeli Mümannet Hüseyin, annesiyle sığındığı Hatay'da hayata tutunmaya çalışıyor.

Rahatsızlığı nedeniyle 4 yıl önce bir böbreği alınan çocuk, diğer böbreğinin de "iflas" etmesi nedeniyle nakil bekliyor.

Rahatsızlığı nedeniyle bir böbreği alınan, diğer böbreğinin de işlev görmemesi nedeniyle nakil bekleyen 6 yaşındaki Suriyeli Mümannet Hüseyin, annesiyle sığındığı Hatay'da yaşam mücadelesi veriyor. 

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan anne-oğul, savaşın acılarının yanı sıra yaşadıkları sağlık sorunu nedeniyle zor günler geçiriyor. İdlib kentinden 2 yıl önce Reyhanlı'ya geldiklerini anlatan anne Fatma Hüseyin (30), eşinin 3 yıl önce savaşta hayatını kaybettiğini söyledi.

İç savaş başladığından bu yana zor günler geçirdiklerini anlatan Hüseyin, "Eşimin ölmesiyle hayat daha da zorlaştı çünkü hem yalnızdık hem de oğlum hastaydı. Suriye'de götürdüğüm doktorlar oğlumun böbreğinin birini aldı, 4 yıldır tek böbrekle yaşıyor" diye konuştu. 

Suriye'den ölümden kaçıp Türkiye'ye geldiklerini belirten Hüseyin, burada da imkansızlıklar içerisinde hayatta kalmaya çalıştıklarını kaydetti. 

Oğlunun yaşadığı sağlık sorunlarına şifa bulmaya çalıştıklarını anlatan Hüseyin, şöyle konuştu:

"Oğlumun ilaç kullanması ve hastalığının sürekli takip edilmesi gerekiyor ancak ben bunları imkansızlıklar nedeniyle yapamıyorum. Geçtiğimiz günlerde doktor, diğer böbreğinin de iflas ettiğini ve nakil gerektiğini söyledi. Dünya başımıza yıkıldı. Oğlum gözlerimin önünde eriyip gidiyor. Ağrıları yüzünden uyuyamıyor, konuşmuyor. Şu an ilaçlarını bile alamıyoruz. En büyük duam onun bir an önce sağlığına kavuşması."

Türk milletine kendilerine kucak açtıkları için teşekkür eden Hüseyin, oğluna uzanacak yardım elini beklediklerini sözlerine ekledi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.