Suriyeli mülteciler için hazırız

Suriyeli mülteciler için hazırız

Kanada’nın alacağını açıkladığı 25 bin Suriyeli mültecinin yerleştirileceği en büyük kentlerden olan Toronto’nun, sığınmacılar için hazır olduğu bildirildi.

Toronto Belediye Başkanı John Tory, yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılar için önceliklerinin ev, sağlık hizmetleri ve çalışma imkanları olduğunu söyledi.
 
Federal hükümetin planı gereği, Suriyeli mülteci kafilesinin bu hafta içinde Toronto’ya gelmeye başlayacağını belirten Tory, "Suriyeli mülteciler için hazırız. Bunun için herkes son derece yoğun bir çalışma sergiliyor. Toronto halkının sığınmacılara yardım etmekten mutlu olduklarını biliyorum. Evlerine ‘hoşgeldiniz’ bayrakları asanlar var. Bu coşku ve ilgi azalmadan devam ediyor’" dedi.
 
''Görevimiz koordinasyon''
 
Gelecek sığınmacılar için devasa sorumlulukları olduğunu ifade eden Tory, "Olay sadece bir çek yazmaktan ibaret değil. Bizde sorumluluklarımızın bilincindeyiz" diye konuştu. 25 bin kişilik sığınmacıdan en az 5 binin Toronto ve civarında yerleşmesini beklediklerini belirten Tory, "Federal Hükümet bu konuyu hem asiste ediyor hem de fonluyor. Belediye olarak bizim görevimiz gruplar arasında koordinasyonu sağlamak" diye konuştu.
 
İlk kafile 10 Aralık’ta bekleniyor
 
Öte yandan Kanada’nın alacağını açıkladığı 25 bin Suriyeli sığınmacıların ilk kafilesinin 10 Aralık'ta Kanada’da olması bekleniyor.
 
Kanada Mülteci Komitesi tarafından hazırlanan plana göre, her biri 200 Suriyeli mülteci taşıyacak olan üç uçaktan ikisi Türkiye’den havalanacak. Plana göre Adana ve Gaziantep havalimanlarından kalkacak yolcu uçaklarına ilave olarak, Ürdün’ün başkenti Amman’dan da yine 200 mülteci taşıyan bir uçak aynı gün Kanada’ya hareket edecek.
 
Komitenin planına göre uçaklar Kanada’nın Toronto kentindeki Pearson Uluslararası Havalimanı ile Montreal kentindeki Trudeau Uluslararası Havalimanlarına gidecek. Plan gereğince bu seferler, 2016 yılının mart ayına ve hedeflenen rakama ulaşıncaya kadar devam edecek. Planın aksamaması için, yolcu uçağının ayarlanamadığı günlerde, askeri uçaklar da mültecilerin intikali için kullanılacak.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.