Suriyeli Muhammed tekrar yürümek istiyor

Suriyeli Muhammed tekrar yürümek istiyor

Ülkesindeki iç savaşta Esed rejimi tarafından düzenlenen varil bombalı saldırıda sağ ayağını kaybeden 7 yaşındaki Muhammed tekrar koşup oynayacağı günlerin hayalini kuruyor.

Suriye'deki iç savaşta rejim tarafından düzenlenen varil bombalı saldırıda sağ ayağını kaybeden 7 yaşındaki Muhammed Halebi, protez ayakla bile olsa tekrar koşup oynamak istiyor. 

Suriye'nin Halep kentinde yaşayan üç çocuklu Halebi ailesinin en küçüğü Muhammed, sokakta arkadaşlarıyla oynadığı sırada Esed rejiminin varil bombalı saldırısında sağ ayağını kaybetti. Türkiye'ye yerleşen aile Muhammed'in tedavisi için hayırseverlerden destek bekliyor.

Muhammed'in annesi Vefa Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz 7 yaşında savaşın acı yüzüyle tanışan Muhammed'i Suriye'deki olumsuz şartlara rağmen tedavi ettirmeye çalıştıklarını ancak ilaç bulmakta dahi zorlandıklarını söyledi.

Küçük çocuğun tedavisi için Türkiye'ye sığındıklarını ve yakınlarının tavsiyesiyle Adana'ya geldiklerini anlatan Halebi, şöyle konuştu:

"Bir yıl önce Türkiye'ye geldik fakat ne iş ne de kalacak ev bulamadık. Bu yüzden Suriye'ye Halep'e dönmek zorunda kaldık. Suriye'de kocamın çalıştığı yerin yakınında çocukların da sokakta oynadığı sırada mahalleye varil bombalı hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırıda oğlum ayağından yaralanırken birçok çocuk hayatını kaybetti. Muhammed'in ayağı kesildi, durumu hiç iyi değildi. Onun tedavisi için tekrar Türkiye'ye geldik. Bazı ameliyatlar geçirdikten sonra durumu iyileşti fakat yürüyemiyor. Türkiye'deki yetkililerden ve hayırseverlerden tek isteğim oğlumun tedavisinin tamamlanması. Mümkün olursa yürümesi için de oğluma protez bir ayak istiyoruz."

Türkiye'de yakınları kanalıyla tanıştıkları Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kendilerine her konuda yardımcı olduğunu ve ev kiraladığını belirten Halebi, geçinebilmek için kolundan sakatlanan kocasının da işe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Hasan Süslü de Muhammed vesilesiyle tanıştıkları aileye yardımda bulunduklarını söyledi.

Muhammed'e tekerlekli sandalye hediye ettiklerini anlatan Süslü, "Ailemize düzenli gıda yardımında bulunuyoruz. Babanın çalışmadığı 3-4 aylık dönemde kiralarını da ödüyorduk. Muhammed hastaneye gidip-geldiği için nakit yardımında bulunuyorduk. Muhammed her çocuk gibi koşmak istiyor, şu anda acil olarak  protez ayağa ihtiyacı var. Buradan hayır sahiplerine Allah için sahip çıkmalarını, protez ayak için katkıda bulunmalarını talep ediyoruz."

Süslü, yürüyemediği için okula gidemeyen Muhammed'in bir an evvel eğitimine başlaması için yardım yapılması gerektiğini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.