Suriyeli kardeşlerimizin buruk bayramı

Suriyeli kardeşlerimizin buruk bayramı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılar, Kahramanmaraş'taki çadır kentte bir bayramı daha buruk geçiriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılar, Kahramanmaraş'taki çadır kentte bir bayramı daha buruk geçiriyor.

Bayram namazının ardından birbirleriyle bayramlaşan Suriyeliler, daha sonra çadırlarına geçerek aileleriyle bir araya geldi. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 3,5 yıl önce Türkiye'ye gelen sığınmacılardan Abdurrahman Hasanaga, buruk bir bayram yaşadıklarını belirterek, gönüllerinin ülkeleri olduğunu söyledi.

Bu bayramı da doğdukları büyüdükleri topraklarda geçiremediklerini vurgulayan Hasanaga, şunları ifade etti:

"Suriye'de bayram geçirmek farklı olurdu. Bayramdaki temennim; 'Esed gitsin yeni düzen gelsin.' Türkiye'deki düzen gibi düzenimiz olsun. Rahat bir yaşam sürelim. Suriye'de bir polis veya askerle konuşamazsınız. Hakkınızı aramaya kalktığınızda yiyeceğiniz tek şey tokattır. Türkiye'de ise polisle konuşabiliyoruz, hakkımızı arayabiliyoruz. Türk devletine ve halkına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bizler de Türkiye'deki insanlar gibi Suriye'de düzen kurar ve yaşamaya başlarız."

Suriyeli öğretmen Osman Ahmet Bekkura ise hüzünlü bir bayram geçirdiklerini belirtti.

Sadece kendilerinin değil İslam aleminin hüzünlü bir bayram geçirdiğine işaret etti. Bekkura, temennilerinin bir sonraki bayramı ülkelerinde geçirmek olduğunu bildirdi.

Savaşlarını bitmesini isteyen Bekkura, "Dünyada Suriye'deki savaşın bitmesi için ortak karar çıkmasını istiyoruz. Suriye'nin özgür bir ülke olmasını ve savaşsız bir ortamın olmasını istiyoruz" dedi.

6 yaşındaki Hadil Bekkura da savaşın bir an önce bitmesini ve bir sonraki bayrama ülkelerinde geçirmek istedikleri söyledi.

Çadır kentte bayram namazı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, bayram namazını çadır ve konteyner kentlerde kıldı.

Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan Suriyeliler de vatanlarından uzakta bir bayram namazını daha kılmanın burukluğunu yaşadı.

Yaklaşık 29 bin kişinin barındığı çadır kentte, kendileri için oluşturulan boş alanda saf tutan Suriyeliler, hutbenin ardından İslam aleminde yaşanan olayların sona ermesi için birlikte dua etti.

Bayram namazına yoğun ilgi gösteren bazı Suriyelilerin hüzünlendiği gözlendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.