Suriyeli ikiz bebekler çadırda yaşam savaşı veriyor

Suriyeli ikiz bebekler çadırda yaşam savaşı veriyor

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacı aile, bir aylık ikizleriyle Beypazarı'ndaki çadırda yaşıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar, Beypazarı'nda kurdukları çadırlarda kış şartlarıyla mücadele ediyor. Bir ay önce dünyaya gelen ikizleriyle çadırda yaşayan Suriyeli Ali Cuma, "Çocuklarımızın maması ve bezi yok. Doktora gidemiyoruz. Odun, kömür yok, kış gününde çadırda nasıl ve ne kadar ısınılır? Hepsinden önemlisi, yiyecek yok" dedi.

Suriye'nin Hasko kentinden gelen 110 sığınmacı, Hacıkara Mahallesindeki boş tavuk kümeslerinin bulunduğu alana kurdukları 14 çadırda, geceleri sıcaklığın sıfırın altına düştüğü koşullarda yaşamlarını sürdürüyor.

Sığınmacılardan Adnan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası, annesi ve kardeşleriyle çadırda kaldıklarını, havaların soğumasıyla çadırlarda gecelemenin daha da zorlaştığını söyledi.

İş bulamadıklarını, paraları kalmadığı için çadırda yaşadıklarını anlatan Muhammed, çadırda kalanların büyük çoğunluğunun çocuklar, hatta bebekler olduğunu ifade etti. Muhammed, "Bir kardeşimiz, yeni ikiz bebek dünyaya getirdi, işleri gerçekten çok zor. Bebekler, çocuklar beslenemiyor, bez, mama yok. Oturma iznimiz henüz çıkmadığından hastaneye de gidemiyoruz. Yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz, bize sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

AA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.