Suriyeli görme engelli 3 kardeş bir yılda hafız oldu

Suriyeli görme engelli 3 kardeş bir yılda hafız oldu

Suriye'deki iç savaştan nedeniyle 8 yıl önce Türkiye’ye gelen Kannavi ailesinin görme engelli olan 3 çocuğu, bir yılda hafızlığı tamamladılar.

8 yıl önce yerleştikleri Gaziantep’in Nizip ilçesinde tek odalı bir eve yerleşen ve burada maddi zorluk ve sıkıntılar içerisinde hayata tutunmaya çalışan Suriyeli Kannavi ailesinin doğuştan görme engelli 18 yaşındaki Hibe, 13 yaşındaki Nurulhüda ile 11 yaşındaki Mustafa, Kur’an-ı Kerim’i çok sevdikleri için bir yıl önce hafız ve hafize olmaya karar verdiler.

Ailelerinin desteğiyle aldıkları küçük bir MP3 çalara yükledikleri Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek hafızlık için ilk adımlarını atan Kannavi kardeşler, Nizip İlçe Müftülüğü’nün de verdiği destekle görme engelli olmalarına rağmen bir yıl gibi çok kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberledi.

Bu süreçte hem okullarına hem de hafızlık eğitimlerine devam eden Kannavi kardeşler, büyük bir azim ve fedakarlıkla bir yılda hafızlık eğitimlerini tamamlayarak büyük bir başarı elde ettiler.

Kur'an âşığı kardeşler, ailelerinin desteği ve kendilerinin gösterdiği üstün gayretlerle yaklaşık 2 sene süren hafızlık eğitimini, bir yılda tamamladı.

Görme engelli Kannavi kardeşlerin, ailelerinin desteğiyle hafız ve hafize olmak için gösterdikleri azim ve çaba ise görenleri hem şaşırtıyor hem de imrendiriyor.

Engellerini azim ve istekleriyle yenen, her gün hafızlık çalışmalarını sürdüren Kannavi kardeşler, iki hafta önce hafızlık belgesi alabilmek için Gaziantep İl Müftülüğünde sınava girdi.

Hafız olmanın büyük bir heyecanını yaşayan Kur'an âşığı kardeşler, büyük bir heyecanla icazetlerini ve sertifikalarını alacakları günü bekliyor.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar eşliğindeki Hafızlık Tespit Komisyonu’nun önünde hünerlerini sergileyen Kannavi kardeşler, Diyanet İşleri Başkanlığından alacakları belgeyle de hafızlıklarını taçlandırmak istiyor.

Azim dolu hayat hikâyelerini İLKHA'ya anlatan Kannavi kardeşler, en büyük hayalleri olan Kur’an-ı Kerim’i ezberledikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

Suriye’deki iç savaştan dolayı 8 yıl önce ailesiyle Türkiye’ye geldiklerini ve Gaziantep’in Nizip ilçesine yerleştiklerini anlatan Hibe Kannavi, hafızlığa da burada başladıklarını belirtti.

Kardeşleri ile birlikte MP3 dinleyerek Kur’an-ı Kerim’i bir yılda ezberlediklerini anlatan Kannavi, iki kardeşi ile birlikte hafız ve hafize oldukları için mutlu olduklarını ifade etti.

“MP3 dinleyerek Kur’an-ı Kerim’i ezberledik”

Hafızlık eğitimini Türkiye’de almaya başladığını belirten Kannavi, “2 kardeşimle birlikte hafız olmaya karar verdik. Hafız olmak için kursa gitmek istedik ancak kurs olmadığından dolayı evde MP3 dinleyerek Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeye çalıştık. Sonra Suriyeli bir hocanın yanına giderek tekrarımızı yaptık. Her gün iki sayfa Kur’an-ı Kerim ezberliyorduk. Daha sonra günlük iki cüz tekrar yaptık. Kur’an-ı Kerim’i çok seviyoruz. Annem ve babam hafız olmamızı çok istiyordu. Anneme, babama ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü hafize olmamız için bize çok yardımcı oldular. Hafize olduğum için çok mutluyum. Bu mutluluğumu anlatamıyorum.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’i ezberlediği için çok mutlu olduğunu belirten Nurulhüda Kannavi, sevincini gözyaşları içerisinde dile getirdi.

“Hafız ve hafize olmak büyük bir mutluluktur”

Kannavi, “Kur’an-ı Kerim’i çok sevdiğimiz için ablam ve kardeşim ile birlikte Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeye karar verdik. Allah’a hamdolsun bu yolda kararlı ve azimli olduğumuzdan dolayı da Rabbim bize Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeyi nasip etti. Ablam ve kardeşimle birlikte Kur’an-ı Kerim’i ezberledik. Hafız ve hafize olmak büyük bir mutluluktur. Bu yolda bize yardımcı olan Gaziantep İl Müftülüğü ve Nizip İlçe müftülüğüne teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Her gün iki sayfa ezber yaptım”

En büyük hayalinin hafız olmak olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Mustafa Kannavi de, şunları söyledi:

“Annem ve babama çok teşekkür ediyorum. Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeyi bana nasip etti. Herkesin Kur’an-ı Kerim’i ezberlemesini tavsiye ederim. İnşallah herkes Kur’an-ı Kerim’i ezberler. Kur’an-ı Kerim’i ezberlememde bana yardımcı olan Gaziantep İl Müftülüğü, Nizip İlçe müftülüğüne ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Her gün MP3'lere yüklediğimiz süreleri dinleyip ezber yaptım. Dinledikten sonra kapatıp kendim okuyordum. Her gün iki sayfa ezber yaptım. Böylelikle hafızlığımı tamamladım.”  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.