Suriyeli çocuklar okula gitsin diye 460 milyon TL

Suriyeli çocuklar okula gitsin diye 460 milyon TL

Avrupa Birliği (AB),Türkiye'deki Suriyeli çocukların eğitimine destek olmak için 140 milyon euro (Yaklaşık 460 milyon TL) fon sağlayacak.

 AB'nin şu ana kadar bütçesinden tek seferde çıkardığı en büyük yardım Suriyeli çocukların okula gitmesi için olacak.

AB'nin vereceği destekle yaklaşık 170 bin Suriyeli çocuğun okullara kaydolması sağlanacak. Aynı zamanda, hızlandırılmış öğrenme programları, yaygın ve erken çocukluk dönemi eğitimi ve çocuk koruma faaliyetlerinin sağlanmasına da imkân verilecek. Üniversite çağına gelen mültecilerin de açık öğretim programlarına dahil edilmesi sağlanacak.

10 bin öğretmene teşvik sağlanacak

Türkiye halen 2 milyonu aşkın sığınmacı ve mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu, dünyanın bugüne kadar gördüğü en yüksek sığınmacı ve mülteci sayısına tekabül ediyor. UNICEF'in verilerine göre bu rakamın 600 binini okul çağındaki çocuklar oluşturuyor. Bunların 295 bini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime kazandırıldı. Yıl sonuna kadar hedef 450 bin. Bakanlık, UNICEF'le yaptığı işbirliği kapsamında da bu yıl bazı okulları öğleden sonra Suriyeli çocuklara tahsis etti. Yine UNICEF üzerinden bu çocuklara eğitim veren 6 bin öğretmene teşvik veriyor. Bu öğretmenlerin ücretleri kamp içi 200, kamp dışı 300 dolara çıkarılması ve toplamda 10 bin öğretmene teşvik verilmesi hedefleniyor.

Yeni şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.