Suriyeli çocuklar için kağıt topluyor

Suriyeli çocuklar için kağıt topluyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kilis'e yerleşen ve sokakta kağıt toplayarak ailesine katkıda bulunmaya çalışan çocukların durumdan etkilenen lise öğrencisi Mustafa Merkepçioğlu, Suriyeli çocuklar için kağıt topluyor.

Suriye'de 5 yıldır devam eden savaştan kaçan ve Kilis'e yerleşen Suriyelilerin sayısı 110 bine ulaştı.

Her geçen gün ağırlaşan kış şartları nedeniyle zor günler geçiren sığınmacılar, kendilerine uzatılan şefkat eliyle hayata tutunmaya çalışıyor. Savaşın başladığı günden bu yana komşu ülkedeki drama sessiz kalmayan Türk halkı da misafirleri için elinden gelen desteği ilk günkü gibi sağlamaya çalışıyor.

Kilis Teknik Endüstri ve Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Merkepçioğlu da Suriyelilere yardıma koşanlardan biri oldu.

Kağıt toplayarak para kazanmaya çalışan Suriyeli çocukları gören Merkepçioğlu, Suriyeliler için çevresindeki komşularından kağıt toplamaya başladı. 

"Gönlüm razı gelmedi"

Merkepçioğlu, boş zamanlarında tanıdığı iş yeri ve ailelerden topladığı atık kağıtlarını biriktirip kendisine gelen Suriyeli çocuklara teslim ettiğini söyledi.

Çoğunluğu çocuk olan ve sokaklarda kağıt toplayarak evlerini geçindirmeye çalışan çocukların durumuna çok üzüldüğünü anlatan Merkepçioğlu, şunları söyledi:

"Sokaklarda kağıt toplayan çocukları görünce gönlüm razı gelmedi. Ben de onlar için tanıdığım iş yerleri ve ailelerle görüşüp kağıtları atmamalarını, benim için muhafaza etmelerini istedim. Boş olduğum zamanlarda toplanan kağıtları alıp Suriyeli çocuklara teslim ediyorum." 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.