Suriyeli boksör sığınmacı gençleri eğitiyor

Suriyeli boksör sığınmacı gençleri eğitiyor

İç savaş sebebiyle ailesiyle Türkiye'ye sığınan şampiyon boksör Hesham Osman, Harran'daki konteyner kentte gençlere eğitim veriyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Osman, küçük yaşlarda spora başladığını, gittiği salonda boksla tanıştığını ve 21 yaşındayken ilk madalyasını aldığını söyledi.

Osman, yaklaşık 30 yıldır boksla uğraştığını, kıtalararası orta sıklet boks müsabakalarında altın madalyaları bulunduğunu belirterek, "Çatışmalar ilk yaşandığında kalıp ülkeme sahip çıkmayı düşündüm, ancak Esed'in zulmü her geçen gün artarak ilerliyordu. Çocuklarımı düşünerek, geride evimi, madalyalarımı bırakarak Türkiye'ye sığındım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk hükumetine ve Türk halkına bizlere gösterdikleri yakınlık, ilgi, müthiş ev sahipliği nedeniyle minnettarız" dedi.

Osman, daha sonra kamp yetkililerinin yardımıyla bunu daha profesyonel olarak sürdürmeye başladığını aktararak, şöyle devam etti:

"Kaymakam ve kamp sorumlularının desteğiyle buradaki bir çadırı spor salonu haline getirdik. Onların desteğiyle kum torbaları, boks eldivenleri, koruyucuları, şortlar aldık. Suriye'de olduğu gibi burada da gençleri eğitmeye devam ediyorum. 13 yaştan 25 yaşa kadar çeşitli sıkletlerde 160 öğrencim var. Her gün 1.5 saat onlara hiçbir ücret talep etmeden ders veriyorum. İçlerinde başarılı, ileride şampiyonluklar alabilecek gençler de bulunuyor. En büyük isteğimiz, bu çocukların Türkiye'de resmi müsabakalarda yer alması. Öğrencilerime bu konuda güveniyorum. Fırsat verilirse hem Türkiye'deki hem de uluslararası müsabakalarda başarılara imza atarlar. Bu branşta bildiklerimi daha sağlıklı şekilde öğretmek istiyorum. Bu şekilde Türkiye'ye olan gönül borcumu da ödemek istiyorum."

"FIRSAT VERİLİRSE ABD'DE RİNGE BİLE ÇIKABİLİR"
Hesham Osman, yetiştirdiği öğrenciler arasında en çok 20 yaşındaki Zeid El Ali'ye güvendiğini, geçmişte sporla ilgilenen ancak profesyonel olarak boks eğitimini konteyner kentte alan gencin oldukça başarılı olduğunu söyledi.

El Ali'ye özel bir program da uyguladığını vurgulayan Osman, "Zeid ile 2 yıldır birlikte çalışıyoruz. Çok büyük ilerleme kaydetti. Haftanın 3 günü 20 kilometre koşuyor. Ayrıca 3 gün de havuzda yüzüyor. Fırsat verilirse ABD'de ringe çıkabilecek, rakiplerini devirebilecek düzeyde bir boksör" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.