'Suriyeli bir sığınmacının çocuğu: Steve Jobs'

'Suriyeli bir sığınmacının çocuğu: Steve Jobs'

İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, Suriyeli sığınmacıların Fransa ve İngiltere arasında sıkıştığı Manş Denizi kıyısındaki Calais kampına Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ı çizdi.

Suriyeli bir sığınmacığının oğlu: Steve Jobs... Dünyaca ünlü İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınan mültecilerin kaldığı Calais kampına yaptığı Apple'ın kurucusu Steve Jobs çizimini sitesinden bu başlıkla paylaştı.

haber-foto-03-003.jpg
Calais kampındaki çizimde Steve Jobs, bir elinde eşyalarını diğer elindeyse Apple bilgisayarın ilk versiyonunu taşıyor. [Fotoğraf: Channel 4 News]

Suriyeli sığınmacı ve mültecilerin imkân verilmesi halinde neler başarabileceğini göstermek isteyen Banksy'nin Calais kampındaki çiziminden fotoğrafları Channel 4 News spikeri Krishnan Guru-Murthy sosyal medyadan şu notla duyurdu. 

''Genellikle göçün bir ülkenin kaynaklarını boşaltan bir hortum olduğuna inandırılıyoruz. Steve Jobs da bir göçmenin çocuğuydu. Apple bugün dünyanın en kârlı şirketi, her yıl 7 milyar dolar vergi ödüyor. Steve Jobs varsa, genç bir Humusluyu ülkelerine kabul ettikleri için var.''

Steve Jobs'ın babası 20'li yaşlarının başında Suriye'den New York'a göç etti. Jobs, henüz bebekken evlatlık verildiği Paul ve Clara Jobs tarafından büyütüldü. 

Kaynak: Al Jazeera, Channel 4 News 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.