Suriyeli annenin 7 kızıyla yaşam mücadelesi

Suriyeli annenin 7 kızıyla yaşam mücadelesi

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Emine Hasan, 3'ü görme engelli 7 kızıyla tek başına yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Emine Hasan, 3'ü görme engelli 7 kızıyla tek başına mücadele ediyor.

Savaş öncesi Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşayan Emine Hasan, bölgede meydana gelen çatışmalar ve geçim sıkıntısının artması üzerine  2 yıl önce eşini bırakarak 7 kızıyla Akçakale ilçesine geldi. Ev tutma imkanı olmadığı için 8 akrabasının yaşadığı 2 odalı bir eve yerleşen Hasan, hayırsever vatandaşların desteğiyle yaşamını sürdürüyor.

Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3'ü doğuştan görme engelli 7 kızıyla tek başına yaşam mücadelesi verdiğini, Tel Ebyad'ta bıraktığı eşinden bir haber alamadığını belirterek, zor durumda olduğunu ve yetkililerden kendisine yardımcı olunmasını istedi.

Beraber yaşadığı akrabalarının da durumlarının iyi olmadığını belirten Hasan, şunları kaydetti:

"Akrabalarımızla birlikte toplam 15 kişi 2 odalı bir evde yaşıyoruz. Kira, elektrik ve su parasını bile ödemekte zorlanıyoruz. Sağolsun hayırsever insanlar ve kuruluşlar bize yardımcı oluyor ama yetmiyor çünkü Türkiye'de hayat çok pahalı. 7 kızımdan 3'ü görme engelli olduğu için iş bulup çalışamıyorum. Eşim yanımda olsa en azından çalışır bize bakardı ancak bir haber alamıyoruz. Tek isteğim Türkiye bizi vatandaşlığına alsın ve bize sahip çıksın. 

Kornea nakli yapılırsa bir kızım görebilecek

Kızlarından 3'ünün doğuştan özürlü olduğunu ancak bunlardan birinin kornea nakli yapılması halinde görebileceğini belirten Hasan, maddi imkanlarının olmaması nedeniyle buna gücünün yetmediğini söyledi.

Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan kendisine bu konuda yardım etmelerini isteyen Hasan, "Türkiye'de kızlarımı hastanelere götürdüm sağolsunlar hiç bir ücret ödemeden ilgilendiler ve her türlü tetkikleri yaptılar, ancak kornea nakli yapılması gerektiğine karar verdiler. Doktorlar Korneanın zor bulunduğunu ve yurtdışından getirilmesi gerektiğini söylediler fakat benim buna imkanım yok. Yetkililerden bana bu konuda yardımcı olmalarını istiyorum. Diğer görme engelli 2 kızımın ise görme şansları yokmuş en azından bir kızımın görmesi bile bize mutluluk verir" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.