Suriyeli ailelerin yüzü barınma merkezlerinde gülüyor

Suriyeli ailelerin yüzü barınma merkezlerinde gülüyor

Türkiye'nin kucak açtığı Suriyeliler, kendileri için kurulan ve içerisinde her türlü yaşam alanlarının düşünüldüğü barınma merkezlerinde hayatlarına devam ediyor.

Türkiye'deki onlarca barınma merkezinden biri olan Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde de 13 bin metrekare alandaki 263 bölünmüş odayla, bin 345 Suriyeliye hayatlarına sürdürebilecekleri her türlü rahatlık sağlanıyor.

Barınma merkezinde, Türk Kızılayı tarafından yapılan çocuk dostu alanları, sağlık merkezi, pazar, çamaşır yıkama salonları, cami, kadınlara ve çocuklara özel el işi kursu alanlarıyla sığınmacılara adeta küçük bir şehir imkanı sunuluyor. Ortalama 5-6 kişilik ailelerin rahatça kalabileceği, yanmaz malzemelerle yapılı bölünmüş odalarda, mutfaklar bulunuyor. Suriyeliler, burada, soğuk kış gecelerinde radyatörler yardımıyla ısınıyor.
 
Kamp müdürü Ercüment Ülkümen, AA muhabirine, barınma merkezinde kalanların 725'inin çocuk, 321'inin ise kadın olduğunu belirterek, "Onların sağlığı ve rahatlığı için elimizden geleni yapıyoruz" dedib
 
"Amacım namusumu ve çocuklarımı koruma altına almak"
 
Barınma merkezinin sakinlerinden Meryem İsmail ise geride kalan eşinden de haber alamadığını anlatarak, şöyle konuştu:
 
"Rus uçakları bulunduğumuz bölgeye yağmur gibi bomba yağdırıyordu. Yanıma sadece çocuklarımı aldım ve kaçtım. Türkiye'ye sığınmamızın amacı, namusumu ve çocuklarımı koruma altına almak. Biliyoruz ki Türkiye bizim için tek güvenli ülke. Buraya gelince çocuklarımla bana bir oda tahsis ettiler. Burada çocuklarım ölmeyecek. Bunu bilmek bir anne olarak bana yetiyor. Allah herkesten razı olsun."
 
Ziyad El Tab da Lazkiye'den 4 yıl önce geldiği Türkiye'de barınma merkezine yerleştiklerini belirtti. Henüz bir aylık bebeği Meryem'in sevincini yaşayan baba El Tab, huzurlarının yerinde olduğunu ve kendilerine bu imkanlar sağlandığı için Türkiye'ye minnettar olduğunu belirtti.
 
Barınma merkezinin küçük konuğu Ela El Ced (11) ise onu en çok mutlu eden durumun eğitimine devam edebilmesi olduğunu söyledi.
 
Kendilerine sağlanan imkanlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduklarının altını çizen El Ced, "Biz burada misafiriz, savaş var diye kaçmak zorunda kaldık. Bizi ağırladığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.
 
(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.