Suriyeli 650 çocuk diş taramasından geçirildi

Suriyeli 650 çocuk diş taramasından geçirildi

Akçakale Belediyesi İlk Adım Yaşam Merkezinde kalan 6 ile 12 yaş arası 650 Suriyeli çocuğun ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

İdealist Dişhekimleri Derneği, ABD'de Müslüman kimliği sebebiyle öldürülen Deah Barakat'in Türkiye'deki kamplarda yaşayan Suriyeli çocukların diş sağlığına yönelik projesi kapsamında Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Diş Hekimleri Derneği ve Fatih Belediyesi tarafından, Akçakale İlk Adım Yaşam Merkezinde kalan Suriyeli çocuklara diş bakımı ve flour jel uygulaması yapıldı.

Proje koordinatörü Alim Oktay Çatkan yaptığı açıklamada, “AFAD’a Bağlı 10 ilde 25 barınma merkezindeki 6 ile 12 yaş arası çocukların diş bakımları ve flour uygulamalarını yapıyoruz. Bugün de Şanlıurfa Akçakale'ye geldik, AFAD kamplarında çalıştık. Bu arada Akçakale Belediye Başkanının davetini kırmayarak belediyenin açmış olduğu İlk Adım Yaşam Merkezindeki 6 ile 12 yaş arası çocuklara diş flaourlaması yapacağız. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Uygulamaya Deah Barakat'ın Hayalini Gerçekleştiriyoruz projesi Şanlıurfa koordinatörü Karaköprü Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Dr. Ömer Ufuk Yetkin ve Suriyeli diş Doktoru Mustafa Hoca da eşlik etti.
Akçakale Belediyesi İlk Adım Yaşam Merkezi Koordinatörü İbrahim Akkurt yapılan bu çalışmadan oldukça memnun olduğunu ifade ederek, duyarlılıklarından dolayı görevli doktorlara teşekkür etti.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.