Suriye'deki kriz terörizm sorununu artırıyor

Suriye'deki kriz terörizm sorununu artırıyor

'BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'deki krizin, terörizm sorunu ve mülteci krizinin daha da artmasına neden olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM'de düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki krizin, terörizm sorunu ve mülteci krizinin daha da artmasına neden olduğunu söyledi.

Viyana sürecinin, çözüme için bir ivme sağladığına işaret eden Ban, "Ocak ayı başında ülke genelinde ateşkes ve Suriyeli taraflar arasında diyaloğu sağlayacak bir inisiyatif başlatmayı düşünüyoruz" dedi.
 
Sığınmacılara kapıların kapatılmamasını da isteyen Ban, şöyle konuştu:
 
"Zorla yerlerinden edilmiş insanlara kapıların kapatılması ve ayrımcılık yapılması bu insanların çilesini daha da artırıyor. Özellikle göçmenler ve mültecilere yönelik yanlış kuşkular ve dünya genelinde yaygın olarak Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılık ve bağnazlık nedeniyle endişeliyim."
 
Ban, Viyana süreci toplantılarının üçüncüsünün 18 Aralık'ta New York'ta yapılacağı iddialarının sorulması üzerine, "Anladığım kadarıyla üye ülkeler üçüncü Viyana süreci toplantısını New York'ta yapmak için yakın koordinasyon içindeler. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.