Suriye'deki iç savaş bana Vietnam'ı hatırlatıyor'

Suriye'deki iç savaş bana Vietnam'ı hatırlatıyor'

İran'ın "Bob Dylan"ı olarak gösterilen müzisyen Mohsen Namjoo, 'Suriye'deki iç savaş bir şekilde bana Vietnam'ı hatırlatıyor. Sadece Suriye'de değil, dünyadaki tüm savaşlar bitmeli" dedi.

İran'ın "Bob Dylan"ı olarak gösterilen müzisyen Mohsen Namjoo, hayatına ve müziğe dair pek çok konuda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Konser vermek üzere ikinci kez Türkiye'ye gelen Namjoo,  "Üniversite yönetimi, sadece bana değil, benim tarzımda müzik yapan ve düşünen insanlara karşıydı. Yönetim, müziğin tek yönlü, tek bir kaynaktan beslenmesini, onların fikriyatına uygun şekilde eserlerimizi yazmamızı istiyordu" dedi.

"Ülkemi terk edeli 8 yıl oldu. Bu süre içerisine ülkemde yeni neslin ne kadar hızlı değiştiğini görüyorum. Ülkem açısından iyimser değilim. İran'da özellikle sanat camiası için her şey daha da kötüye gidiyor."

İran'ı terk ettikten sonra, ilk 3 yıl başka bir ülkede yaşaması nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini anlatan Namjoo, "İlk 3 yıl, ülkemi çok özlüyordum ancak bu durum bana birçok şeyi öğretti. Annem alzaymır hastası. Beni artık tanıyamıyor. Ben de şöyle düşündüm, annem beni artık tanıyamıyorsa İran'ın beni tanımaması çok önemli değil" ifadelerini kullandı.

"Savaşlarda en kötü şey, fakir ve masum insanlara oluyor"

Namjoo, Suriye'de devam eden savaşla ilgili siyasi açıklama yapmak istemediğini belirterek şunları kaydetti:

"Müzisyen kimliğinin ötesinde bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki savaşlarda en kötü şey, fakir ve masum insanlara oluyor. Öldürülüyor veya yerlerinden oluyorlar. Maalesef, Suriye'deki iç savaş bir şekilde bana Vietnam'ı hatırlatıyor. Sadece Suriye'de değil, dünyadaki tüm savaşlar bitmeli."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.