Suriye'de Türkmen temizliği için düğmeye basıldı

Suriye'de Türkmen temizliği için düğmeye basıldı

Bayırbucak Haber Ajansı Koordinatörü Molla, "Bayırbucak'tan sonra Humus ve Hama'da da Türkmenler göçe zorlanıyor." dedi.

Bayırbucak Haber Ajansı Koordinatörü Saadettin Molla, Bayırbucak'tan sonra Humus ve Hama'da da Türkmenlerin göçe zorlandığını belirterek "Rusya ve Esed, Humus kentinde devrime hiç katılmayan Türkmen köyleri de dahil sivil halkı hedef alarak Türkmen temizliği yapıyor" dedi.

Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye rejimine destek verdiği 30 Eylül'den bu yana Türkmendağı'nda birçok köyün yerle bir olduğunu anlattı.

Yoğun saldırılar nedeniyle binlerce ailenin göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Molla, "Halkın büyük kısmı ülkedeki güvenli noktalarda yaşamaya devam ediyor ancak bombalar her yeri hedef alıyor. Sınıra yakın noktalara dahi füzeler düşebiliyor. Amaç, halkı buralardan göç ettirerek Bayırbucak'ta Türkmen temizliği yapmak" ifadelerini kullandı.

Molla, Türkmen temizliğinin sadece Bayırbucak'ta olmadığına işaret ederek, Humus ve Hama'da da aynı durumun yaşandığını dile getirdi.

"Bayırbucak'tan sonra Humus ve Hama'da da Türkmenler göçe zorlanıyor" değerlendirmesinde bulunan Molla, Rusya ve Esed rejiminin Humus'ta Asi Nehri'nin batısındaki Türkmen yerleşim yerleri olan Tıllıf, Hule, Semalil, Kale, Akreb'i de hedef almaya başladığını söyledi.

Molla, söz konusu bölgedeki köylere her gün baskın ve operasyon yapıldığını vurgulayarak "İnsanlar tehdit ediliyor. Rusya ve Esed, Humus kentinde devrime hiç katılmayan Türkmen köyleri de dahil sivil halkı hedef alarak Türkmen temizliği yapıyor. Amaç, Türkmenleri kovup yerine Nusayrileri yerleştirmek. Esed çok tehlikeli işler yapmaya devam ediyor" dedi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.