Suriye'de öğretmendi Türkiye'de kebapçılık yapıyor

Suriye'de öğretmendi Türkiye'de kebapçılık yapıyor

Suriye'deki savaştan kaçan Muhammed Ali öğretmen Osmaniye'de kebapçılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Osmaniye'nin Kadirli ilçesine gelen Suriyeli öğretmen Muhammed Ali, kebapçılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Suriye'nin İdlib kentinden gelen 26 yaşındaki Muhammed Ali, AA muhabirine, ülkesindeki savaş nedeniyle 2 yıl önce çok sevdiği öğretmenlik mesleğini bırakarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını söyledi.

Kendisi gibi öğretmen olan eşi, 2 çocuğu ve annesiyle geldiği Kadirli'de, tarım işçiliğinin ardından kebapçılık yapmaya başladığını anlatan Ali, şöyle devam etti:

"Suriye'de Arapça öğretmenliği yapıyordum. İç savaştan dolayı çok sevdiğim öğretmenlik mesleğimi bırakmak zorunda kaldım. Ailemle Kadirli'ye geldik. Babam ve kardeşlerim, Suriye'de kaldı. Geçimimizi sağlamak için kebapçılık yapıyorum."

Kendilerine evlerini açan Türk halkına teşekkür eden Ali, en büyük hayalim, savaşın sona ermesiyle ülkesine dönüp öğretmenlik mesleğini sürdürmek olduğunu ifade etti.

Canlarını kurtardıkları için şanslı olduklarını anlatan Ali, "İki yıldır buradayız. Suriye'de iken eşim İngilizce öğretmenliği yapıyordu. Şimdi eşim ev hanımı. Bize kucak açan Kadirlilere ve işveren patronuma teşekkür ediyorum, inşallah bu kanlı savaş bitecek" diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.