Suriye'de insanların yanında tarım alanlarını da yok ediyorlar

Suriye'de insanların yanında tarım alanlarını da yok ediyorlar

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), Suriye'de savaşçıların binlerce dönümlük ekili alanı ateşe verdiğini ve gıda kaynaklarının "savaş silahına" dönüştürüldüğünü bildirdi.

Tarafların tahribattan dolayı birbirlerini suçladığını belirten WFP Sözcüsü Herve Verhoosel, "İdlib ve Hama'nın kuzeyinde devam eden çatışmalar çok sayıda can kayıplarına neden oldu. Binlerce dönüm tarım arazisi ve hayati öneme sahip ürünler yakıldı. 300 bin kişi evlerinden kaçmak zorunda kaldı." dedi.

"Arpa, buğday ve sebze gibi mahsuller yok edildi" diyen Verhoosel, tarım alanlarının ve tarım sektörünün tahrip edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Çiftçilerin savaşan taraflar arasındaki güç mücadelesi nedeniyle tarlalarına gidemediğini ve hasat yapamadığını aktaran WFP Sözcüsü, "Bir kez daha sivil nüfusun rehin alınması, gıdaların ve gıda dağıtımının savaş silahı olarak kullanılması kabul edilemez. Bu, bizim için çok önemli mesele." diye konuştu.

Geçen hafta yayınlanan uydu görüntülerinde Rusya destekli Suriye ordusunun operasyon düzenlediği İdlib ve çevresindeki bölgelerde ateşe verilen tarlalar, meyve bahçeleri ve zeytinlikler görülüyor.

Ekin tarlalarını hedef alan benzer saldırılar Irak'ta da yaşanmış, söz konusu yangınların sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti. Örgüt, 'zekat vermeyen' kişilerin tarlalarının hedef alındığını açıklamıştı.

Euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum