Suriye'de Görev Değişikliği

Suriye'de Görev Değişikliği

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Savunma Bakanını görevden aldı.

Suriye ordusu, dün 50 kişinin hayatını kaybettiği Deyr’uz Zur kentinde operasyonlarını sürdürürken, Devlet Başkanı Beşşar Esed, Savunma Bakanını değiştirdi. 

Esed, Ali Habib’i sağlık sorunları yüzünden Savunma Bakanlığı görevinden aldığını, yerine Genelkurmay Başkanı Davud Raşa’yı getirdiğini açıkladı.

Öte yandan, Arap dünyasından Esed yönetimine tepkiler de artıyor.

Suudi Arabistan’ın ardından Kuveyt ve Bahreyn de Suriye büyükelçilerini geri çağırdı.

İki körfez ülkesi, büyükelçilerini istişareler için çağırdıklarını ve Körfez Ülkeleri Bakanlar Kurulu’nun yakında toplanacağını duyurdu.

Arap Birliği de Suriye’deki durumdan endişe duyduğunu açıkladı ve Esed yönetimine şiddete son vermesi çağrısında bulundu.

Bu arada Hatay’daki çadırkentlerde yaşayan Suriyelilerin, İdlip, Cisr Eş Şuğur ve Hama kentlerinde elektrik, internet ve telefon hatlarının kesilmesi sebebiyle yakınları ile irtibat kuramadığı bildirildi.

Katliamlardan kaçanların ise sınırdaki Suriye askerlerinin artırılması yüzünden Türkiye’ye gelemediği kaydediliyor.

TRT