Suriye'de bombalanmış evlerin arasında toplu iftar

Suriye'de bombalanmış evlerin arasında toplu iftar

Suriye'de Halep ilinin batı kırsalında yaşayan onlarca sivil, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarında enkaz haline gelen evlerin arasında toplu iftar sofrasında buluştu.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin batı kırsalında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Kefer Nuran köyünde önceki gün onlarca Suriyeli, düzenlenen toplu iftarda bir araya geldi.

Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarında enkaz haline gelen evlerin arasındaki iftar programı, TRT Arapça ekiplerince havadan drone ile görüntülendi.

Programı düzenleyenler arasında yer alan Kefer Nuran Yerel Meclisi Başkanı Abdülhakim Bereket, yaptığı açıklamada, köylüleri bir araya getirmek için toplu iftar düzenlediklerini söyledi.

Bereket, "Bu etkinlikle uluslararası topluma, 'saldırılar ve göçlere rağmen biz buradayız' mesajını vermek istedik." dedi.

İftara katılan sivillerden Ahmet Ali Şakuli, Esed rejimi ve destekçilerinin köylerine düzenlediği saldırıların durmasıyla evlerine döndüklerini belirterek, "Bizi kimse buradan çıkaramaz. Rejimin günleri sayılı." ifadesini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum