Suriye sınırına 4 metre yüksekliğinde beton blok

Suriye sınırına 4 metre yüksekliğinde beton blok

Zırhlı araçlarla 24 saat nöbet tutulan sınıra, Altınözü ilçesini de kapsayacak şekilde 4 metre yüksekliğinde "beton blok" yapım çalışmalarına başlandı.

İzinsiz geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerine sıklıkla rastlanan Suriye sınırındaki Hatay'ın Yayladağı ilçesinde güvenlik önlemleri artırılacak.

Yılda 100 binden fazla izinsiz geçiş girişimi tespit edilen, 4 bine yakın da kaçak hayvan ele geçirilen Suriye'nin İdlib ve Lazkiye kentlerine komşu ilçede devreye sokulacak önlemlerden biri de "güvenlik duvarı" olacak.
 
Yaklaşık 1 yıl önce yapımına başlanan hendek ile "akordiyon duvar" çalışmalarında 10 kilometrelik alan tamamlandı, Aşağı Pulluyazı Mahallesi tarafındaki "akordiyon duvar"ın yapım çalışmaları ise devam ediyor.
 
Hatay Valiliği ve 2. Hudut Alay Komutanlığı koordinesinde ihale aşaması tamamlanan beton setler için ilk kazma vuruldu. Görentaş Mahallesi sınırlarından başlayacak 4 metre yüksekliğindeki 7 tonluk beton setlerin 500 metrelik kısmı bitirildi. Altınözü ilçesi sınırlarını da içine alacak şekilde inşa edilen güvenlik duvarı, 10 kilometre olacak.
 
İzinsiz geçiş teşebbüsleri sürüyor
 
Hudutta termal kamera ve zırhlı araçlarla nöbet tutan birlikler, izinsiz geçiş ya da hayvan kaçakçılığı girişimi yapılan bölgelere anında operasyon düzenliyor.
 
Yakalanan kişiler, güvenlik kontrolünün ardından sınır dışı ediliyor. Hayvan kaçakçılığına karışanlar ise yasal işlem yapılmak üzere savcılığa sevk ediliyor.
 
Bölgede son 10 günde yaklaşık 5 bin kişi ile sınırdan geçirilmeye çalışılan 30 hayvan yakalandı.
 
Geçişler gece artıyor
 
İzinsiz geçiş teşebbüsleri gece saatlerinde artış gösteriyor. Karanlığı fırsat bilen kaçakçı ve kaçaklar, tel örgüleri kesip Türkiye'ye girmeye çalışıyor.
 
Hudut birliklerinin paylaştığı görüntüde, gece kulübede nöbet tutan Mehmetçik, tellere kadar yaklaşan bir grubu fark ediyor. Termal kamerayla izlenen grubun telleri keserek yanlarındaki büyükbaş hayvanları Türkiye'ye soktuğu belirleniyor. Zırhlı araçla olay yerine giden hudut birlikleri, 4 kişiyi yakalıyor yanlarındaki 2 büyükbaş hayvana de el koyuyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.