Suriye için bir Ambulans bin yaşam

Suriye için bir Ambulans bin yaşam

Bir Ambulans Bin Yaşam projesi kapsamında Suriye'ye gönderilmek üzere temin edilen 24 adet ambulans ve 2 adet itfaiye aracı Bulgaristan sınır kapısına ulaştı. Suriye Ambulanslarını bekliyor...

Suriye’de Esed rejimi, Rusya ve İran'ın katliamları çocuk, yaşlı, sivil gözetmeksizin yaklaşık 5 yıldır aralıksız devam ediyor. Binlerce yaralı hastaneye ulaşamadan hayata veda ediyor.

Yerleşim bölgeleriyle birlikte hastaneler ve sivil ambulanslar da hedef alınıyor. Bu nedenle hasta ve yaralılar sağlık merkezlerine el arabalarıyla ya da kamyon kasalarıyla taşınmak zorunda kalıyor. Bu hastalar da çoğu zaman hastaneye ulaştırılamadan kan kaybıdan hayatını kaybediyor.

Bu durumu göz önünde bulunduran Biz Ümmetiz Platformu'da Suriye Geçici Hukümeti ile görüşerek, yaralıların zamanında hastanelere ulaştırılabilmesi ve acil tıbbi müdahale için donanımlı ambulanslar göndererek bu sorunu bir nebze olsun çözmeyi ve Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için 28 Aralık 2015 tarihinde "Bir Ambulans Bin Yaşam" adlı bir kampanya başlattı.

"Hedef 100 ambulans!"

Genç Öncü Haber sitesinin görüştüğü Biz Ümmetiz Platformu koordinatörlerinden Abdulhamid Altıntaş kampanya hakkında şunları söyledi:

"Kampanyanın amacı, Biz Ümmetiz Platformu ve harici 30 derneğin ortak projesi olarak Avrupa'dan ambulanslar satın alıp Suriye’de her gün hedef gözetmeksizin atılan bombalar sonucu yaralanan halka hizmet için göndermek. Kampanyamızın ilk etabında, geçtiğimiz nisan ayında, 25 ambulansı Suriye'ye teslim etmştik. Şimdi de 24 ambulans ve 2 adet itfaiye aracını Suriye içerisinde gerekli bölgelere teslim edeceğiz. Proje kapsamında 100 adet ambulansın Suriye'ye teslim edilmesi amaçlıyoruz.


Projeye destek veren kurumların sağladığı finanslar ile Avrasya Vakfı'nın öncülüğünde kampanyanın ilk etabında 25 adet ambulans Bulgaristan sınır kapısına ulaştı. Ambulanslar konvoy haline Suriye Geçici Hukümeti Sağlık Bakanlığı aracılığıyla Suriye'ye teslim edilecek."

Kampanyaya destek olmak için:

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.