Suriye için 16 Temmuz'da Kilis'te toplanıyoruz

16 Temmuz Gençlik Hareketi, Baas rejiminin katliamlarını tel'in etmek ve Suriye Devrimi'ne selam yollamak için "Suriye sınırındaki Hatay'da buluşalım" diyordu. Niye Hatay? Çünkü Hatay'da binlerce Suriyeli mülteci var ve 16 Temmuzcular onlarla da dayanışma içinde olduklarını göstermek istiyorlardı.

Sünni-Alevi ve Müslüman-Hıristiyan hep beraber "Kahrolsun diktatörlük, yaşasın hürriyet ve adalet" diye haykıracaktık Hatay'da. Güzel olacaktı. Ama bazı çevreler olayı yanlış anlayınca / yanlış anlatınca ve böyle bir etkinliğin Hatay'daki dengeleri sarsabileceği yönünde bir algı oluşunca / oluşturulunca, 16 Temmuzcular her ihtimale karşı etkinliği Hatay'dan Kilis'e taşımaya karar verdiler.

Baas rejiminin katliamlarını tel'in ve Suriye Devrimi'ne destek mitingi inşaallah Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda düzenlenecek.

Bunun öncesi ve sonrası da var.

16 Temmuz Gençlik Hareketi'nin yayınladığı etkinlik takvimi şöyle:

15 Temmuz Cuma: İstanbul ve Ankara'da cuma namazından sonra Suriye elçiliğinin ve konsolosluklarının önünde buluşup hem Baas yönetimine karşı özgürlük mücadelesi veren Suriye halkına destek verdiğimizi açıklayacağız, hem de sınırlara doğru yola çıkacak olan kardeşlerimizi toplu halde uğurlayacağız.

16 Temmuz Cumartesi: Türkiye'nin dört bir yanından otobüslerle, özel araçlarla yola çıkacak olan duyarlı insanlarla sabah saat 10:00'da Gaziantep Üniversitesi'nin bitimindeki Burç Kavşağı'nda buluşacağız. Önce burada bir basın açıklaması yapacağız. Daha sonra da otobüslerimize ve arabalarımıza binerek Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na doğru harekete geçeceğiz. 12:00'da da Suriye sınırındaki etkinliğimiz başlayacak. Türkçe, Kürtçe, Arapça marşlar söyleyeceğiz, tiyatro gösterimi sahneleyeceğiz, Suriyeli kardeşlerimiz için dualar edeceğiz, gökyüzüne beyaz güvercinler, balonlar uçuracağız, A4 kâğıtlarından yapılmış ve üzerlerinde kardeşlik mesajları olan uçakları sınırın karşı tarafına atacağız. Hep birlikte "kaldırın bu sınırları" diye haykıracağız. Ayrıca sürpriz konuşmacılar ve çeşitli etkinlikler de olacak.

17 Temmuz Pazar: Bir grup arkadaşımız Hatay'a giderek Türkiye'nin dört bir yanından getirilen oyuncakları Türkiye-Suriye sınırındaki mülteci çocuklara halkımız adına teslim edecek. Burada da Suriyeli mültecilere "hoş geldiniz" deyip bir basın açıklaması yapacağız.

16 TEMMUZ GENÇLİK HAREKETİ (16temmuzgenclik.com)

***

NOT: "Hatay'a hoş gelip sefa getirirsiniz. Sizi yanlış tanıyan bazı kardeşlerimizin kaygıları var, ama biz onların kaygılarını gidermekte size yardımcı oluruz" diyerek 16 Temmuz Gençlik Hareketi'ne kucak açan Hataylı Alevi yoldaşlara selam olsun. Kilis'te buluşalım inşaallah. Nasipse bir gün Hatay'da da omuz omuza yürürüz.

YeniŞafak

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.