Suriye ekonomisindeki kötü gidiş sürecek

Suriye ekonomisindeki kötü gidiş sürecek

Suriye'de Esed zulmüne karşı alevlenen halk ayaklanmasıyla başlayan iç savaşta altıncı yıla girilirken, ülke ekonomisinde yaşanan çöküşün faturası her geçen gün daha da artıyor.

AA muhabirinin uluslararası kuruluşların verilerinden derlediği bilgilere göre, Suriye ekonomisi, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana her geçen gün daha kötüye gidiyor.

Suriye'deki mal ve hizmetlerin ortalama fiyatı son üç yılda yüzde 50'den fazla arttı. Esed rejiminin gelirleri, yaptırımlar ve petrol sahalarının muhalif grupların eline geçmesi nedeniyle önemli oranda azaldı. 2011'de Suriye devletinin petrol üretimi günde 387 bin varilken, geçen yıl 10 bin varile düştü.

Dünya Bankasının verilerine göre Suriye ekonomisi 2011'den 2014'e kadar yıllık ortalama yüzde 15,4 küçüldü. Verilere göre, ülke ekonomisindeki daralma artarak devam edecek, küçülme rakamları gelecek yıl yüzde 16'yı bulacak.

Merkezi Washington'da bulunan Carnegie Uluslararası Barış Vakfı tarafından yayınlanan rapora göre Esed rejimi kontrolündeki bölgenin ekonomisi 2016'da daha da kötüleşecek, ülkeden göç artarak devam edecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.